Scrisorile membrilor Bulevard către Moş Crăciun

Dacă am adunat dorinţe toată lumea,  de ce nu le-am aduna pe ale noastre într-o scrisoare numai bună de trimis azi în spaţiul virtual către Moş Crăciun. Suntem convinşi că are smartphone şi poate-şi găseşte timp să ne citească şi pe noi.

În acelaşi ton, Diana Cafla ştie că totul se rezumă la timp şi asta îşi doreşte pentru a fi împlinită, alături de cei dragi. Și aș avea nevoie de el, de timpul meu! Cu jenă vă spun că multe din lucrurile mele preferate s-au evaporate în ultima perioadă: nu mai știu de când nu am mai citit o carte sau de când nu am mai căutat pe rafturile unei librării o lectură bună! 

Diana Calfa 1

Genoveva Hossu vrea anul acesta de sărbători să se relaxeze. Şi nu oricum, ci organizat, drept pentru care, ne-a scris câţiva paşi numai buni de memorat şi aplicat în această perioadă. O altă dorinţă de-a ei, spusă clar şi răspicat, este aceea de a fi frumoasă:  Frumuseţea asta e mare lucru. Majoritatea se opresc la frumuseţea exterioară, dar aceasta fără surorile ei păleşte şi nu are glas. Nu-mi doresc nimic mai mult, mai cu ardoare, decât să fiu frumoasă anul care va veni. Ingredientele sunt în mâinile noastre, dar pentru a avea acces la ele, trebuie să devenim oameni frumoşi.

Genoveva Hossu

Adrian Hădean – Dacă numele lui nu vă duce din start cu gândul la bunătăţi culinare, pasiunea lui pentru gătit îşi pune oricum amprenta peste tot ce face. Aşadar, după ce a transformat wishlist în wurstlist, s-a gândit mai mult la oamenii din ţară şi la ţară în sine, ca având nevoie de încercuit lucruri de pe o listă cu dorinţă. Cât despre el: Dorințele mele pentru anul care vine se îndreaptă în primul rând către motoarele mele. Către familie, către săntate, către bucuria de a da și de a primi. Vreau ca toate aceste lucruri să fie la fel de bune ca în 2013.

Adrian Hădean

Daniela Maier, cea care anul acesta ne-a purtat şi pe la Gherla, dar şi la Grădina Botanică şi în alte spaţii din Cluj-Napoca, îşi doreşte ca Moşul să o surprindă. N-am să-ţi fac o listă, poate n-am fost destul de cuminte și nu le pot primi pe toate iar tu le aduci în ordinea priorităţilor aşa că, dragă Moşule, te rog, anul acesta  SURPRINDE-MĂ!

daniela maier

Sandra Mureşan ne-a propus în această lună să ne facem o altfel de listă de dorinţe.  Una prin care să cerem ceva foarte important: SĂNĂTATE. Îmi doresc ca sufletul să-mi strălucească, de adevăratelea, cum se spune. Îmi doresc o lume mai responsabilă, mai serioasă, mai planificată în ceea ce privește sănătatea. Mi-aș dori să văd în această perioadă mai multe persoane tinere care să se adreseze medicului pentru probleme serioase de sănătate, pentru care, din diverse motive, nu au avut timp un an întreg.

sandra muresan

Veronica Frişan ne-a prezentat câteva din dorinţele generale ale femeilor care vor să strălucească de sărbători. Acum, în pragul sărbătorilor, toate ne dorim ținute noi: rochie de Crăciun, outfit pentru revelion, trench pentru ziua de colind (chiar dacă nu se mai practică). Așa ia naștere wishlist-ul sărbătorilor, rugămintea pentru Moș Crăciun, care nu are vârstă, doar dorințe.

veronica frisan

Conform lui Eusebiu Burcaş, fiecare ar trebui să aibă un vision board și o listă cu dorințe. Cât despre wishlist-ul lui, acesta se îndreaptă cu gândul mai degrabă înspre trăirile sufleteşti. Personal, cred că cea mai importantă listă de dorințe a unui individ este constituită din experiențe și trăiri interioare. Fuga constantă și fără oprire după bunuri, în dulcele stil al consumismului modern nu ne face mai buni, ci poate doar ușor mai superficiali.

burcash 5

Laura Opriş a fost un copil bun anul ăsta, precum o zice şi ea în scrisoarea către Moş Crăciun. Dorinţele ei sunt pentru binele celor ce o înconjoară: e tot parcursul anului am primit daruri, oameni cu totul speciali care au intrat în viața mea. Îmi doresc să fie sănătoși, să le pot mulțumi într-o zi pentru toate momentele în care mă simt iubită. Aș mai vrea ca toți copiii (chiar și ai mei, într-o bună zi) să aibă parte de o copilărie fericită, înconjurați de căldura unui cămin.

Laura Opris crop

O dorinţă sănătoasă e să-ţi doreşti sănătate. Iar Brînduşa Munteanu se numără printre cei pentru care “sănătate, că-i mai bună decât toate” nu e doar o simplă şi prea folosită vorbă.  Trebuie să apreciem starea de bine şi să ne dăm seama că nu e gratis, căci realmente de azi pe mâine, ha ha-ul se poate transforma în pa pa. 

brindusa munteanu

Încheiem scrisoarea către Moşul cu ceva… utopic pentru unii, realizabil pentru alţii. Călătoriile pot fi cele mai frumoase cadouri: vizite, explorări, excursii, locuri noi, oameni noi, o altă cultură… Ioana Şerban visează spre est, la China. Startul a fost dat de o prăjitură cu răvaş. Nu mică mi-a fost mirarea ca răvașul să-mi atingă punctul cel mai sensibil, dorința de cunoaștere și de a călători. „Soon you will travel far east along with a panda” a fost mesajul care mi-a aprins o mai veche pasiune, China. Coincidența este mult prea mare să nu visez la o escapadă pentru anul viitor.

ioana serban

Sunt ai noştri şi ne sunt dragi, dar nu e acesta singurul motiv pentru care vrem să li se îndeplineasc ă aceste dorinţe, ci pentru vin din suflet şi pentru că ei par dispuşi să aştepte şi să ajute la rândul lor la împlinirea dorinţelor celorlalţi. Sperăm că şi vouă Moşul o să vă răspundă îmbucurător la scrisori.

IMG_7483

 Foto: Arhivă Revista Bulevard