Artur Kaganovskiy – artist nominalizat la Grammy, va cânta la o vioară Guarneri pe scena Filarmonicii „Transilvania”

Nominalizat recent la premiile Grammy, tânărul violonist Artur Kaganovskiy revine pe scena Filarmonicii de Stat „Transilvania”, pentru a interpreta Concertul pentru vioară, în la minor, de Alexander Glazunov, în cadrul concertului simfonic dirijat de Mihail Agafiţa, pe care ne bucurăm să-l avem din nou la pupitrul Orchestrei Filarmonicii.

Artur Kaganovskiy cântă pe o vioară Guarneri care a aparţinut celebrului violonist Jascha Heifetz şi care, timp de 15 ani, a fost expusă la Muzeul Metropolitan din New York.

Din programul serii mai fac parte lucrările „O noapte pe muntele pleşuv”, de Modest Musorgski şi Suita Simfonică Şeherazada, de Rimksi-Korsakov (solo vioară – Ana Török).

Concertul va avea loc vineri, 20 noiembrie, de la ora 19, la Colegiul Academic.

afis - 20 noiembrie

Unul dintre cei mai buni violonişti ai prezentului, Artur Kaganovskiy a atras atenţia publicului din întreaga lume cu stilul său unic şi distinctiv de intrepretare, fiind adeseori comparat cu violoniştii din Epoca de Aur. Sub îndrumarea  faimosului Isaac Stern, Kaganovskiy s-a impus repede ca un artist de frunte în lumea violoniştilor.

Câştigător al Competiţiei Internaţionale de Vioară „Waldo de Mayo” şi laureat al prestigioaselor premii Fritz Kreisler, H. Gilbert şi Joseph Fuchs, violonistul este absolvent al celebrei Juilliard School, unde printre profesorii săi s-au numărat Masao Kawasaki, Lewis Kaplan şi Grigory Kalinovsky. De asemenea, a studiat şi concertat alături de Pinchas Zukerman în Ottawa (Canada) şi a participat la cursuri de măiestrie susţinute de Joseph Silverstein şi Michael Tree (muzică de cameră).

kaganovskiy

Recent, albumul Joy & Sorrow, cu Concertul nr. 3 pentru vioară de David Chesky, a fost nominalizat la Premiile Grammy pentru Cel mai bun album de muzică clasică, Cea mai bună interpretare orchestrală (The Chelsea Symphony) şi solistică (Artur Kaganovskiy) şi pentru Cea mai bună compoziţie clasică contemporană.

Mihail Agafiţa este un valoros reprezentant al tinerei generaţii de dirijori, susţinând, în decursul a 19 ani, peste 500 de concerte simfonice şi spectacole de operă şi balet alături de colective din România, Republica Moldova, Spania, Finlanda, SUA, Rusia, Ucraina şi Belarus, precum şi diverse turnee în Grecia, Portugalia, Italia, Franţa, Malta şi Tunis.

Biletele se pot cumpăra de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, la parter în incinta Casei de Cultură a Studenţilor, Tel. 0264 43 00 60) conform programului: Luni & Miercuri 10 – 14, Marţi & Joi 12 – 18 şi Vineri 10 – 14 sau cu o oră înainte de concert, direct de la locaţia acestuia.

20 lei preţ întreg / concert

10 lei preţ redus (elevi, studenţi şi pensionari) / concert

În ziua concertului, Agenţia de bilete este deschisă în intervalul 10-14!