Horia Andreescu revine la pupitrul Filarmonicii de Stat „Transilvania”

Vineri, 27 mai, de la ora 19, melomanii clujeni sunt aşteptaţi la concertul simfonic dirijat de maestrul Horia Andreescu.

Pe scena Colegiului Academic vor urca şi soliştii Răsvan Dumitru (vioară), Ion Storojenco (violoncel) şi Horea Haplea (pian), pentru a interpreta Triplul concert pentru vioară, violoncel şi pian de Beethoven. Din programul serii mai fac parte Cântecul românesc, de Ligeti şi Simfonia nr. 8 în Sol major, de Antonín Dvořák.

Horia Andreescu este dirijorul principal al Filarmonicii „George Enescu”, fondator al Orchestrei de Cameră „Virtuozii” din Bucureşti, profesor asociat al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, şi a fost, o lungă perioadă, director al formaţiilor muzicale Radio. Studiile sale la Universitatea de Muzică din capitală, la Academia de Muzică din Viena, precum şi cursurile cu Sergiu Celibidache au reprezentat o bază solidă a devenirii sale dirijorale.

Biletele la concertele Filarmonicii de Stat „Transilvania” se pot achiziţiona online de pe biletmaster.ro.

Biletele se pot cumpăra şi de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, la parter în incinta Casei de Cultură a Studenţilor, Tel. 0264 43 00 60) conform programului: Luni & Miercuri 10 – 14, Marţi & Joi 12 – 18 şi Vineri 10 – 14 sau cu o oră înainte de concert, direct de la locaţia acestuia.