Pianul Călător poposeşte la Filarmonica de Stat „Transilvania”

Vineri, 20 mai 2016, turneul „Pianul călător”, purtat prin ţară de Horia Mihail, poposeşte la Cluj, în cadrul concertului simfonic dirijat de Francisco Valero Terribas.

Melomanii clujeni sunt invitaţi să îl asculte pe Horia Mihail, acompaniat de Orchestra Filarmonicii „Transilvania” în interpretarea Concertului pentru pian, în re minor, de Mozart. Din programul serii mai fac parte lucrările Preludiu la unison din Suita nr. 1 pentru orchestră, de George Enescu, Uvertura Leonora şi Simfonia Eroica, de Beethoven.

Concertul de vineri este dedicat aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Academiei Române.

Bucurându-se de o reputaţie foarte bună în lumea muzicală, susţinută de personalităţi ca Lorin Maazel, Bernard Haitink sau David Zinman, dirijorul spaniol Francisco Valero Terribas este considerat de critici drept „unul dintre cei mai interesanţi tineri dirijori ai ultimilor ani. O adevarată revelaţie”, după participările pline de succes în competiţii de specialitate şi festivaluri, precum Concursul „Nikolai Malko”, Festivalul din Lucerna, Festivalul de Muzică Contemporană Cabrillo din Santa Cruz şi Festivalul de Vară „Järvi”.

Pianistul Horia Mihail a debutat în oraşul său natal, Braşov, cu Concertul în Re major de Joseph Haydn, la vârsta de 10 ani. De atunci a concertat cu majoritatea orchestrelor simfonice din România. „Subtilitatea ritmică si articulaţia atmosferei şi a culorii sunetului au fost de un fel pe care această muzică [Prokofiev] o primeşte foarte rar”, se scria în ziarul Boston Globe, după una din apariţiile sale.

Biletele la concertele Filarmonicii de Stat „Transilvania” se pot achiziţiona online, de pe biletmaster.ro.

Biletele se pot cumpăra şi de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, la parter în incinta Casei de Cultură a Studenţilor, Tel. 0264 43 00 60) conform programului: Luni & Miercuri 10 – 14, Marţi & Joi 12 – 18 şi Vineri 10 – 14 sau cu o oră înainte de concert, direct de la locaţia acestuia