Genoveva Hossu lansează proiectul “Nu mă uita”, la Romanian Design Week

“Nu mă uita” este un proiect iniţiat de Genoveva Hossu, designer interior şi de obiect, şi antrenează mai multe domenii: design interior şi de produs, design vestimentar, pictură şi artă culinară, într-un exerciţiu de creativitate complex, pornind de la o temă care îi conferă nota de autentic – dialogul dintre geniu şi muza – Constantin Brâncuşi şi Domnişoară Pogany.

În cadrul proiectului “Nu mă uita”, 6 autori din domenii diferite aduc şase abordări singulare temei lansate de Genoveva, a dialogului imaginar între geniu şi muza sa, redând unitar şi omogen un spaţiu, o stare, un lifestyle: Arhitect Daniela Maier (corpuri iluminat), pictor Andreea Radu, ceramist Ioan Sumedre Jr., fashion designer Lucian Broscăţean şi Chef Adi Hădean; iar Genoveva Hossu va realiza piese de mobilier, textile şi design de obiect şi va da amprenta finală a spaţiului “Nu mă uita”.

proiect nu ma uita 1

Obiectele care vor fi expuse în proiectul “Nu mă uita” vor fi realizate din materiale neconvenţionale (masă de gheaţă, fotoliu realizat din pictura manuală a Andreei Radu – o reinterpretare a motivelor gorjene – tradiţional adus în prezent, canapea de rumeguş etc). Colecţia prototip urmează să stea la baza unei colecţii convenţionale, ce va fi şi comercializată ulterior.

Între 16- 24 Mai, colecţia “Nu mă uita” va fi expusă la Romanian Design Week, rămânând ca după această dată să îşi găsească spaţiu permanent la 360Hub.

proiect nu ma uita 2

Despre numele proiectului, Genoveva Hossu, spune:

“Am ales acest nume pentru că floarea de “nu mă uiaă” este printre singurele flori autentice româneşti, ceea ce mi s-a părut extrem de potrivit”,

iar despre întreg proiectul “Nu mă uita” şi conceptul care stă la baza acestuia, Genoveva afirmă:

Creaţia extraordinară a lui Brâncuşi a contribuit la înnoirea limbajului şi a viziunii plastice în sculptura contemporană. De la Brâncuşi am învăţat ce înseamnă artă pură şi studiindu-i constant operele, îmi dau seama cât de mult mai am de învăţat. Proiectul „Nu mă uita” este un tribut pe care doresc să-l aduc geniului perfect al creatorului Brâncuşi. Universul experimental al acestui proiect este construit sub forma unui dialog la nivelul formei, între artist şi muza sa, Madame Pogany. „Nu mă uita” se remarcă prin eleganţa formei şi utilizarea sensibilă a materialelor, combinând simplitatea artei populare româneşti cu rafinamentul avangardei pariziene. Prin acest demers, îmi doresc să readuc în atenţia publicului profunzimea şi actualitatea operelor lui Brâncuşi şi să contribui, prin obiectele pe care le vom realiza, la promovarea acestui geniu.

proiect nu ma uita 3

Cu o viziune aparte care aduce culoare, personalitate şi energie fiecărui spaţiu, Genoveva Hossu a absolvit Kelly Hopen Design School din Londra, iar în 2005 a devenit antreprenor, atunci când a fondat brandul Primera Interiors, unic reprezentat în România al brandurilor: Designers Guild, JAB Anstoetz, Christian Fischbacher, Ralph Lauren Home, Christian Lacroix, Nina Campbell, Osborne&Little. După 10 ani de activitate în domeniu şi nenumărate proiecte de design interior, Genoveva Hossu a lansat INGENO, marca a serviciilor de proiectare, decorare şi management de proiect.

proiect nu ma uita 4

Despre colaboratorii “Nu mă uita”:

Andreea Radu este absolventă a Academiei de Arte Vizuale „Ion Andreescu” (actuală Universitate de Artă şi Design) şi în prezent, artist vizual  în cadrul galeriei Artexpert, galerie a Societăţii Colecţionarilor de Artă din Transilvania. Extrem de pasionată de pictură, Andreei îi curge artă prin vene, iar operele sale expresive sunt dovada acestui fapt. Artista are lucrări în colecţii din România, Austria, Franţa, Grecia, Germania, S.U.A. (colecţia Nicholas Cage), Canada, Alaska, Danemarca, Elveţia, Italia, Belgia.

Daniela Maier este arhitectă şi fondatoarea Maier Studio cu o experienţă de peste 15 ani în arhitectură, design şi planificare urbană. În calitatea să de Vicepreşedinte al filialei Transilvania a Ordinului Arhitecţilor şi coordonator al Scenei Urbane, Daniela promovează şi contribuie la dezvoltarea misiunii arhitectului. Evenimentele, spaţiile şi demersurile pe care le iniţiază utilizând arta că strategie de implicare au că scop principal comunicarea între specialist, comunitate şi administraţie în a identifica repere, tradiţii şi detalii care pun în valoare spaţiul public.

Ioan Sumedre Jr. este creatorul produselor sumiDesign, obiecte din porţelan cu design exclusivist. Absolvent al Institutului de Arte Plastice “Ion Andreescu” (actuală Universitate de Artă şi Design), Ioan este artist vizual şi membru fondator al Asociaţiei Caolin. În ultimii ani, expoziţiile sale de artă decorativă şi bijuterii contemporane au fost nelipsite din muzeele de artă din Cluj-Napoca şi Bucureşti.

Lucian Broscatean: prin fiecare proiect, Lucian Broscăţean spune o poveste despre personaje surprinse în peregrinările lor urbane sau/şi în mind trip-uri ciudate. Conceptual, dark, hibrid, versatil – sunt cuvinte cheie pentru label-ul Lucian Broscăţean. Absolvent al Specializării Modă-Design Vestimentar a Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca, Lucian e cadru didactic al aceleiaşi instituţii. Din 2011 este designerul liniei principale a brand-ului Irina Schrotter. A obţinut mai multe premii importante ca: premiul Arts of Fashion la MoMA San Francisco (2008), premiile revistei Beau Monde pentru Debutul Anului (2008) şi Designerul Anului (2011), 3 nominalizări la categoria Best Designer – ELLE Style Awards România (2012- 2014), Menţiunea Specială la Internaţional Fashion Showcase @ London Fashion Week (2014) etc. A participat la prestigioase evenimente printre care: a prezentat, timp de cinci sezoane consecutive, colecţii în cadrul show-urilor Romanian Designers la Mercedes-Benz Berlin Fashion Week (2011-2013), a expus creaţii în două expoziţii de grup la Internaţional Fashion Showcase @ London Fashion Week (2013-2014).

Adrian Hadean s-a făcut cunoscut în lumea exigentă a gastronomiei ca urmare a pasiunii, dedicării şi măiestriei sale culinare cu care şi-a câştigat numeroşi fani, încă de la începuturile apariţiilor sale publice. Experienaă culinară a lui Adrian Hădean începe în anul 1998, când acesta şi-a făcut debutul în bucătăria profesionistă. Pasiunea pentru bucătărie i-a dictat întreg parcursul său profesional ulterior, iar în prezent, surprinde nu doar prin talent şi dedicare, cât şi prin ideile sale creative şi proiectele de implicare în cazuri sociale, pentru care găteşte.