Camelia Șucu și Genoveva Hossu susțin designul made in Cluj

Camelia Șucu și Genoveva Hossu vor sprijini doi dintre tinerii absolvenți ai promoției UAD 2016, Luis Drăjan (master) și Daniela Tămaș, în crearea următoarelor colecții.

”E o mare bucurie pentru mine să pot sprijini începutul carierei acestor tineri talentați și pasionați! Am plecat de la Gala UAD 2016 încărcată cu inspirație și emoție, curaj și spirit liber, cum rar mi-a fost dat să întâlnesc. Abia aștept să revin anul următor!”, a declarat Camelia Șucu, antreprenor și jumătatea brandului  și Natuzzi România.

 

gala-uad-classin-4

gala-uad-classin-5

 

”Costurile cu textilele pentru 20 de ținute vor fi suportate integral de mine și Camelia Șucu. Nu orice textile, bineînțeles. Am ales pentru acesti tineri extraordinari materiale excepționale, din gama brandului de lux Jab Anstoetz”, spune Genoveva Hossu, decorator și cealaltă jumătate a ClassIN și Natuzzi România.

“Gala UAD este șansa celor interesați de design și modă să întâlnească probabil cei mai reprezentativi mesageri ai generației actuale de absolvenți, respectiv masteranzi ai Universității de Artă și Design Cluj.  An de an, descoperim reale talente, care merită să fie încurajate și susținute. Anul acesta, am avut oportunitatea de a face parte din juriul ClassIN, alături de trei doamne cu expertiză în ceea ce înseamnă design și ochi pentru a descoperi următorul val de designeri de valoare: Camelia Șucu, Genoveva Hossu și Noemi Mailman. La categoria absolvenți, premiul a fost acordat Danielei Tămaș, pentru versatilitatea folosirii materialelor textile și inovație de tipar, iar la masteranzi, lui Luis Drăjan pentru inovație în mixarea materialelor și abordarea stilului urban. Consider că premiile acordate, dincolo de consistența lor, reprezintă o recunoaștere a talentului lor, un imbold în a merge mai departe și susținerea designului românesc”, spune Mirela Bucovicean, fondator Molecule F.

 

1

 

”Contribuția noastră nu se oprește însă aici. O vrem asigurată de la A la Z, așa că vom găzdui și evenimentul de lansare al colecțiilor în unul din showroom-urile noastre. Nu ne mulțumim cu jumătăți de măsură. Contribuim cu drag și multă dăruire și ne bucurăm să fim în mijlocul unui ocean de creativitate oferit de tinerii designeri români”, completează Genoveva Hossu.

 

gala-uad-classin-1

gala-uad-classin-2

 

Gala UAD Fashion Design 2016, care a avut loc vineri, 1 iulie, a scos Clujul din calmul și conservatorismul specific ardelenesc, cu o explozie de emoție și nonconformism, transpuse într-o serie de colecții care se încadrează perfect în zona de avangardă fashion, muncite și gândite de absolvenții specializării Modă-Design Vestimentar din cadrul Universității de Artă și Design, sub îndrumarea Prof. univ. dr. Elena Basso Stănescu și Lect. univ. dr. Lucian Broscățean.

Gala UAD este un eveniment așteptat de către presa de specialitate și totodată o confirmare a faptului că “Școala de la Cluj” își merită renumele.