Gala UAD 2016

Cea de-a 22-a ediție a Galei UAD Fashion Design, unul din evenimentele prestigioase ale Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, s-a desfășurat în spațiul spetaculos de la etajul 1 al Sălii Polivalente, Cluj-Napoca.

#GalaUAD2016 a însemnat: 16 colecții de LICENȚĂ, 11 colecții de MASTER, peste 60 de modele, peste 1000 de invitați prezenți în sală, o scenotehnică complexă, un podium de peste 70 de metri, mix-uri făcute de Dj LeXi și Lorant, zeci de parteneri dragi care au susținut demersurile noastre, visual merchandising-ul spectaculos al sponsorilor, petrecerea sofisticată organizată de revista Beau Monde pentru Gala UAD, pe rooftop-ul Sălii Polivalente – iată câteva din aspectele care au fost esențiale în organizarea evenimentului.

De-a lungul anilor Gala s-a impus ca o platformă de promovare pentru tinerii absolvenți ai Departamentului Modă-Design Vestimentar din UAD. Prin intermediul fashion show-ului, care presupune o logistică foarte complexă, se prezintă,  în fața specialiștilor și reprezentanților din industriile creative, colecții inovatoare care sunt relevante pentru peisajul modei secolului 21. Tematicile axate pe problematici specifice lifestyle-urilor contemporane, studiul volumetriilor și croiurilor generatoare de morfologii vestimentare noi, intervențiile inedite pe suprafețele textile, styling-urile elaborate ale fiecărei ținute, relația dintre corp și haină – sunt elemente care au stat la baza preocupărilor studenților din anul III și Master anul II.

E D I T O R I A L

1

2

3

4

5

6

Gala UAD a fost locul de lansare pentru foarte mulți designeri care s-au remarcat în industria modei din România și cea din străinătate. Datorită burselor de plasament create de UAD, studenții și masteranzii au putut să aplice și apoi au fost acceptați în internship-uri la brand-uri internaționale renumite: Ann Demeulemeester, Craig Green, Ann Sophie BACK, Nasir Mazhar, BLESS, Erdem, Marios Schwab, Meadham Kirchhoff, Barbara i Gongini, Ashish, Michael Sontag, HAAL, H&M etc. Know how-ul pe care îl obțin în astfel de stagii și pregătirea intensă din cadrul programelor de studii se poate vedea în maturitatea și coerența celor 27 de colecții prezentate.

R U N W A Y

8

4

5

1

6

2

3

9

Două din absolventele care au performat în Gala de anul trecut, tocmai au obținut importante rezultate: Andreea Castrase este angajată în biroul de creație H&M Stockholm, departamentul de inovație și Ancuța Sarca a fost una din finalistele concursului Designer for Tomorrow, ce l-a avut ca mentor pe genialul designer Alber Elbaz, care a fost directorul de creație al casei Lanvin, până în 2015.

Astfel de internship-uri, premii sau job-uri ne motivează și nu fac decât să consolideze rolul Departamentului Modă-Design Vestimentar și al Galei UAD de a lansa noi talente.

Ca în fiecare an, ne-am bucurat de sprijinul unor parteneri care susțin demersurile noastre, cred în inovație, ne onorează prin dorința de a se asocia cu noi și oferă premii extraordinare!

Coordonatorii colecțiilor de Licență sunt:

Prof.univ.dr. Elena Basso Stănescu și Lect.univ.dr. Lucian Broscățean

 

Coordonatorii proiectelor de Master sunt:

Coordonator Științific Prof.univ.dr. Anca Pia Rusan și

Coordonatori colecții: Prof.univ.dr. Elena Basso Stănescu și Lect.univ.dr. Lucian Broscățean

 

Scenotehnica a fost ingenios concepută și realizată, ca în fiecare an, de

Dl. Dr. Matei Miko, Producătorul Evenimentului, prin Asociația Culturală Pro Transilvania

 

Make-up-ul modelelor a fost asigurat de echipa profesionistă –

MAC Cosmetics Romania, Partenerul principal al Galei

 

Hairstyle-ul modelelor a fost realizat de echipele saloanelor:

Foarfeca de Aur, Vestige Atelier des Beaux Arts, POP Academy și Catwalk by Ramona Mîndru

 

Prezența frumoaselor modele a fost asigurată de

Transilvania Fashion

 

Muzica show-urilor a fost mixată de

Dj LeXi & Lorant