S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2016

5 bucatari din România sunt pretendenți la câștigarea titlului de Cel Mai Bun Tânăr Bucătar din Lume

Au mai rămas două săptamani până când vom afla cine reprezintă Europa de Est la finala S. Pellegrino Young Chef

 BUCUREȘTI, 23 iunie 2016 — Pe 7 iulie 2016, în cadrul Academiei de Gastronomie din METRO Militari, va avea loc finala locală a S.Pellegrino Young Chef 2016. În urma Galei S. Pellegrino Young Chef vom afla cine va reprezenta Europa de Est la finala mondială de la Milano, din octombrie.

Cel mai prestigios concurs dedicat tinerilor chefi își va afla finaliștii pe regiuni până la sfârșitul lunii august 2016, printr-o demonstrație gastronomică care le va evidenția pasiunea pentru bucatarie. Competiția S.Pellegrino Young Chef este dedicată tinerilor bucătari, sub 30 de ani, care sunt dispuși să-și testeze cultura culinară, imaginația în combinarea alimentelor, dar și creativitatea în desăvarșirea estetică a farfuriei.

Peste 3000 de bucătari din peste 90 de țari s-au înregistrat pe platforma dedicată FineDiningLovers.com, înscriind în concurs preparate reprezentative, în conformitate cu personalitatea lor gastronomică, cu gusturile și preferințele lor culinare. Dintre acestia, au fost selectați doar 10 semifinaliști pentru fiecare dintre cele 20 de regiuni geografice indexate in concurs.

 

SPYC 1

 

Este pentru al doilea an în care România participă la eveniment, fiind gazda regiunii Europei de Est a S.Pellegrino Young Chef. Juriul acestei etape de concurs este format din nume de rezonanță în gastronomie, precum Adrian Hadean din România, Tomas Kavcic din Slovenia și Modest Amaro din Polonia.

În regiunea Europei de Est, Chef Mentor-ul este Adrian Hadean, unul dintre cei mai apreciați bucătari din România, cunoscut ca prezentator al unor emisiuni de televiziune și radio cu specific culinar, dar și ca blogger specializat în gastronomie. Finalistul competiției regionale S.Pellegrino Young Chef va beneficia de susținerea lui Adrian Hadean prin prisma faptului că Chef Mentor-ul ajută la imbunătațirea preparatului unic, oferind sugestii și fiind călăuza pentru pregătirea finalei mondiale și câstigarea aprecierii juriului.

Competiția este o oportunitate unică pentru participanții de a intra în contact, de a învăța și de a interacționa cu cei mai renumiți chefi internaționali. Impresionantul juriu din marea finală –  cei Șapte Întelepți – îi aduce la aceeasi masă pe David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne și Roberta Sudbrack.

S.Pellegrino Young Chef 2016 oferă bucatarilor tineri și talentați oportunitatea pe care o caută pentru a se afirma. Programul a fost creat de cea mai cunoscută apă natural carbogazoasă din lume, S.Pellegrino, pentru a-și reconfirma angajamentul in promovarea noilor talente, consolidarea și popularizarea culturii de tip fine dining in jurul lumii.

 Lista completă a semifinalistilor din regiune: Nicolae Predescu, Ljubisa Pljevaljcic, Filip Voicu, Milan Tanczer, Rodrigo Sandor, Vlad-Mihail Burlacu, Bogdan Manea, Anca Elena Socoliuc, Igor Belošević si Barnabás Hack.

 

Informații exclusive în legătură cu etapele locale și internaționale ale proiectului și despre tinerii bucătari și preparatele lor vor fi publicate periodic pe www.finedininglovers.com, revistă online pentru pasionații de gastronomie, susținută cu mandrie de S.Pellegrino și  Acqua Panna.

 

Urmarește hashtag-ul #SPYoungChef pentru a fi la curent cu noutățile despre eveniment.