Transylvania College susține 10 elevi bursieri în programul de excelență Scholarship Society

An de an, Transylvania College, singura școală acreditată Cambridge din regiune, organizează un eveniment de mare amploare, mobilizând comunitatea locală pentru a susține 10 elevi bursieri în programul de excelență Scholarship Society. Proveniți din toată țara, acești elevi au primit șansa de a-și desăvârși pontențialul excepțional la Transylvania College învățând după curriculum-ul Angliei și Țării Galilor.

Suntem recunoscători pentru susținerea oferită în acest an de cei opt sponsori majori, Electrogrup, Albalact, Lin & Ema, Aegon, RondoCarton, Genoveva Hossu, Tenaris Silcotub, Webautodirekt, care au au susținut elevii bursieri în cadrul Scholarship Society Ball, eveniment care a avut loc vineri, 11 noiembrie, la Cluj-Napoca.

Am fost cu adevărat onorați de prezența celor 200 oaspeți, părinți ai comunității scolii si reprezentanți din industrii pe cât de variate, pe atât de conștiente de nevoia tinerelor generații de a-și descoperi vocația și de a excela încă de pe băncile școlii, cauză pe care o susținem deja de 16 ani.

Cea de-a XVI-a ediție a balului de caritate organizat de Transylvania College a fost realizată cu sprijinul voluntarilor din comunitatea școlii:

  • 7 elevi ai Media Team, ale căror fotografii inedite au fost incluse în licitația fără strigare
  • 8 părinți din comunitatea scolii
  • 9 clase de elevi care au creat coșuri tematice, cum ar fi Italian Dinner in a Basket sau Movie Night pentru licitația fără strigare
  • 16 elevi ai Cercului de Artă, care au creat lămpi de poveste pentru licitația fără strigare
  • 25 profesori și angajați ai Transylvania College și-au oferit timpul și energia lor pentru organizarea evenimentului

Ne-am bucurat să avem alături de noi 40 de parteneri care s-au alăturat cauzei noastre pentru prima dată anul acesta și ne-au ajutat să creăm atmosfera steampunk pe care am ales-o pentru această ediție pornind de la imboldul “Discover your spark!”

Valoarea totală a programului de burse pentru anul școlar 2016-2017 este de 84.000 EUR, costurile acoperite fiind cele cu școlarizarea, masa, uniforma, manualele elevilor bursieri. În urma mobilizării de resurse efectuate pentru și în timpul desfășurării evenimentului (din bilete, sponsorizări, licitație live și licitație silent), au fost angajate donatii in valoare de 57000 de Euro, fondurile fiind folosite pentru susținerea celor 10 elevi bursieri.

Din cele șapte oferte, cea mai licitată experiență din cadrul licitației live a fost posibilitatea oferită de aclamatul regizor Tudor Giurgiu de a petrece două zile pe platourile de filmare și de a avea o apariție într-unul din filmele pe care le va produce în anul 2017.

O altă experiență apreciată a fost cea de a acorda șansa unui elev de a fi director executiv al Transylvania College pentru o zi, timp în care va participa la întâlniri și va putea lua decizii.

Invitații au putut alege din 61 de obiecte sau experiențe inedite oferite în cadrul licitației silent, de la creații ale designerilor români, obiecte de iluminat create de elevi, un tablou al Andreei Radu, care i-a vândut lui Nicolas Cage lucrările sale, la șansa de a primi soluții de business creative din partea Entrepreneurship Academy sau de a zbura cu planorul.

Peste 40 de premii surpriză au fost oferite participanților în cadrul tombolei si cu ajutorul partenerilor nostri, pentru a ne arăta aprecierea față de cei care ni s-au alăturat an de an.

În timpul evenimentului, Vlad Mureșan, student în cadrul Universității de Arte și Design din Cluj-Napoca, a realizat o pictură care a fost licitată în momentul finalizării ei. Câștigând în liceu marele premiu oferit de către Royal Society of Chemistry din Marea Britanie pentru pictura întitulată The Neoteric Vitruvian’s Arm, cariera lui are un început foarte promițător. Vlad este unul din absolvenții care au făcut parte din programul de burse al Transylvania College și își dorește să contribuie la dezvoltarea programului.

Alături de Comitetul de Burse și de partenerii programului, ne dorim să oferim trei noi burse pentru liceu în fiecare an, astfel încât 10% din elevii școlii noastre să facă parte din acest program de excelență. În prima parte a anului 2017 va avea loc campania de selecție pentru următoarele trei burse.

Dorința noastră de a extinde accesul la educația de excelență pentru și mai mulți elevi remarcabili este susținut de membrii Consiliului Consultativ al școlii, ca ambasadori ai programului de burse. Consiliul Consultativ este format din reprezentanți ai mediului de afaceri, persoane care oferă sprijin în implementarea strategiei și a planului de dezvoltare ale școlii.

Credem că o cultură a excelenței implică responsabilitatea de a contribui la dezvoltarea societății noastre și asta presupune identificarea și susținerea tinerilor promițători care performează excepțional la nivel academic și extracurricular. Ne dorim să cultivăm o preocupare reală pentru a susține tinerele talente ale țării noastre și să creștem viitorii lideri. Astfel, România va apărea pe harta lumii prin viitorii săi inventatori, artiști, cercetători, activiști și lideri ai profesiilor lor, oameni care produc schimbare.

Fundația Transylvania College, împreună cu sponsorii și partenerii programului, și-au unit forțele pentru a se asigura că elevii excepționali pe care i-am întâlnit de-a lungul anilor vor primi o educație pe măsura abilităților lor remarcabile. Până acum, peste 100 de elevi au fost parte din programul nostru de burse, iar absolvenții noștri au devenit cei mai buni ambasadori ai educației primite, fiind acceptați la universități de top din întreaga lume, îndreptându-se către cele mai diverse cariere. Ei sunt determinați să facă o diferență pozitivă în lume și deja ne-au demonstrat că provocările devin repere ale progresului atunci când suntem în continuă căutare a excelenței.