Expoziția de ii tradiționale românești „Flori de IE” vine la Iulius Mall Cluj

În week-end-ul dedicat doamnelor, 7 și 8 martie, colecția de ii tradiționale românești „Flori de IE” va putea fi admirată de către clujeni, la Iulius Mall Cluj. O colecție de peste 50 de ii tradiționale, realizate și cusute manual, cu broderii deosebite, vechi de la câteva zeci de ani, la o sută și chiar mai mult, va readuce în atenția vizitatorilor o frântură din istoria neamului românesc.

ie 1

Piesele din colecția „Flori de IE” sunt produse unicat și au fost culese, din toate regiunile țării, de către Cristina Chiriac, Ambasador al antreprenoriatului feminin, titlu acordat de Comisia Europeană, și Președinte al Asociației Naționale a Antreprenorilor. Toate iile au fost certificate de către un expert etnograf, pentru stabilirea perioadelor și zonelor de proveniență ale acestora.

Întregul demers a avut ca fundament dorința proprietarei de a promova valorile românești și frumusețea acestor obiecte vestimentare care sunt mai mult decât simple lucrături manuale în culori. În viziunea Cristinei Chiriac, ia este un exercițiu artistic, plin de creativitate, o muncă plină de răbdare, dar și un simbol energetic sublim. „Flori de IE” nu este doar o colecție unică de ii, „Flori de IE” reprezintă o frântură din istoria neamului românesc, în ea se regăsesc sute de povești de viață care au în centrul lor femeia, povești ce au dăinuit în timp, iar eu cred ca o parte din misiunea mea o reprezintă continuarea acestei povești și promovarea ei peste tot în lume, mărturisește Cristina Chiriac.

afis flori de ie

Expoziția, cu vânzare, va fi amplasată la Etajul Iulius Mall Cluj, în proximitatea Restaurantului Marty și va putea fi vizitată sâmbătă și duminică, între orele 10.00 și 22.00.

Colecția „Flori de IE” face parte dintr-un proiect mai amplu al Cristinei Chiriac care cuprinde magazinul online www.florideie.ro, completat, în luna februarie a acestui an, de magazinul fizic, cu același nume, din Băneasa Shopping Center București.