De milioane, moncher!

Ce te face să te simţi “de milioane”? Mă întreb şi vă întreb. Pentru că ştim cu toţii că nu zerourile din vreun cont sau buzunar ne dau valoare, putere şi speranţă. În egală măsură nu casele sau spaţiile în care se investesc cei mai mulţi bani sunt cele care ne rămân în suflet.

Gândul acesta m-a dus spre momentele în care m-am simţit de milioane. Vă povestesc doar câteva pe care le răsfoiesc deseori cu gândul pentru a trece peste zile mai grele.

Era o zi de august senină şi un câmp auriu cu maci perfect desenaţi. Părinţii mei povesteau, noi îi provocam la joacă. Eram aproape de casa unde bunicii mei îşi petreceau vara. Dintr-o dată, un stol imens de fluturi ne-a înconjurat . Nici eu, nici sora mea nu ştiam speciile de fluturi sau de ce ni se întâmpla asta, erau doar ivoire ca-n poveşti şi vreo câteva sute. Cum să nu te simţi de milioane? (mama cerceta în acea perioadă feromonii acestei speci ).

De milioane mă simt în fiecare an de 1 şi 8 martie când tata ne pregăteşte mărţisoare şi cadouri şi ne compune mici poezii sau gânduri. Mai nou şi fiul meu. Sunt mici comori.

daniela maier

Foto: disc vinil cadou de 8 martie ’89 de la tata

Cândva, un prieten drag din liceu fugea noaptea de acasă şi arunca mici monezi pe pervazul de tablă al geamului meu doar pentru că îmi plăcea să aud ploaia… îmi place şi acum.

De fapt, m-am simţit de milioane de fiecare dată când am întâlnit oameni care pot să iubească necondiţionat. Sunt greu de descoperit din multimea de măşti pentru că… ” La suprafată, iubirea necondiţionată seamănă cu indiferenţa ” – Richard Bach

Lucrând, trăind şi bucurându-te cu şi pentru aceşti oameni, prinzi aripi şi poţi să-i faci la rândul tău pe alţii să se simtă “de milioane”.