Vintage sau babe sexy? Alege!  

Când am primit ca temă de gândire ideea de vintage, mi-au venit in minte câteva lucruri extraordinare pentru mine, ca decorator, sau legate de rubrica la care scriu de ceva vreme: pentru un stil vintage autentic, pereții cu imprimeu floral sunt cea mai bună alegere, pe jos, trebuie să avem o podea din lemn, covoare de dimensiuni mari care să delimiteze zonele ce alcătuiesc o încăpere și așa mai departe – toate pentru a crea cel mai frumos decor vintage impecabil, așa cum puteți vedea aici.

interiors vintage

 Sursa foto: arhiva personală a Genovevei Hossu

Apoi, mi s-a pus o umbră pe partea activă a creierului atunci când mi-am dat seama ce înseamnă vintage în Cluj. În materie de design, nu prea ştiu să apară undeva definit corect, în materie de oameni … ei bine, aici incepe discuţia! Şi mă opresc la femei doar, pentru că le inteleg mai bine. Sau, cel puţin, aşa îmi place să cred.

Eu mă consider, alături de lule, Vintage deja. Dar un vintage adevărat, asemenea vinurilor bune „particulary old and particulary hight quality”. Le descoperi şi mai vrei! Cel puţin, aşa vorbeşte lumea despre noi. Oricum ar fi, îi lăsăm să ne mintă frumos.

În jurul meu, însă, mă orbeşte zilnic un  altfel de vintage: un fel de struţo-cămile între adolescente şi babe – puţin depăşite de 35, cu o poziţie incerta – între mame şi dansatoare la bară, un soi de veveriţa din Ice age care se ţinea cu dinţii de ghetar pentru a ajunge la Nuka în poziţie corectă. Din nefericire, ea nu face decât să alunece şi efortul îi este în zadar.

Cred că mi-aş dori pentru mica mea lume mai mult vintage real, palpabil, vizibil pe stradă, admirabil în cafenele şi restaurante … măcar pentru o zi de vis. Să fie 14 februarie potrivită?