Month of Young Musicians, la Filarmonica Transilvania

Filarmonica de Stat „Transilvania” lansează în această săptămână primul proiect din cadrul programului Cluj-Napoca, Capitală Europeană a Tineretului în 2015, o lună dedicată tinerilor artişti, Month of Young Musicians. Scopul acestui proiect este de a susţine şi a promova tinerele talente şi debutul artistic, în cadrul a cinci concerte şi un recital cameral, pe perioada unei luni, pe scena Filarmonicii, organizate sub conceptul şi priorităţile programului  SHARE.

banner MYM - 23 ianuarie

Proiectul debutează vineri, 23 ianuarie, cu un prim Concert vocal-simfonic, susţinut de Corul şi Orchestra Filarmonicii, sub bagheta unuia dintre cei mai cunoscuţi dirijori din Transilvania, Jankó Zsolt, alături de alţi doi tineri solişti, violonistul Francesco Ionaşcu şi soprana Apollónia Egyed.

Din programul serii fac parte Preludiile semnate de Franz Liszt, Concertul pentru vioară nr. 1 de Dmitri Şostakovici şi lucrarea Stabat Mater de Francis Poulenc.

Month of Young Musicians propune tinerilor, şi nu numai, o alternativă de petrecere a timpului liber într-un mediu cultural vast şi o mai bună cunoaştere a ceea ce are de oferit Capitala Tineretului în 2015, în materie de evenimente muzicale. Pentru mai multe detalii vă invităm pe website-ul oficial al Filarmonicii: www.filarmonicatransilvania.ro şi pe profilul proiectului Month of Young Musicians înscris pe platforma www.cluj2015.eu.