Long Live Fashion And Tech!

În ultimele săptămâni, toate fashionistele Clujului au tot discutat, la unison, în online sau offline, despre unul dintre cele mai așteptate evenimente locale din această toamnă, conferința HotSpot Fashion din cadrul TeCOMM.  Nici noi nu am făcut notă discordantă, întrucât, după cum bine știți, avem printre noi destul de multe amatoare de senzații „fashion-istice” și v-am povestit câte ceva în avans aici.

hotspot 1

Ei bine, momentul mult așteptat a sosit, a și trecut, fie vorba între noi… dar să ne oprim puțin la momentul sosirii – joi, 30 octombrie, la Grand Hotel Italia, într-un decor elegant (nici nu se putea altfel, doar erau așteptate, la un loc, cele mai dichisite doamne și domnișoare ale Clujului), care trimitea cu gândul la un salon parizian unde Diderot meets D’Alembert and the new millenials. Și foarte bine au gândit decorul cei de la Chic Ville, pentru că astfel au reușit să alunge definitiv atmosfera de conferință, înlocuind-o cu o atmosferă relaxată, ca-ntre prieteni care-și povestesc ce au mai făcut de când nu s-au mai văzut.

hotspot 3

Într-un dialog constant dintre invitați și public, designeri, bloggeri, proprietari de magazine online, PR-iști și oameni de marketing au dezbătut teme precum importanța content-ului sau a poveștilor din mediul virtual, nevoia de a crea povești autentice și o legătură onestă cu publicul, dar și metodele prin care putem să trasnsformăm un simplu nume într-un brand recunoscut. Pe scurt, tot ce trebuie să facem pentru a depăși stadiul de blog de fashion care oferă nimic mai mult decât o colecție reușită de fotografii. Astfel de subiecte au stat sub umbrela fashion, manevrată cu iscusință de către Liana Martin (fashionandbeauty.ro), în calitate de moderator.

hotspot 2

Agățată undeva a fost și umbrela tech, pregătită pentru intemperii serioase, adică situațiile în care ne dăm seama că activitatea de fashion blogger, designer cu priză la public trebuie să devină mai mult decât un vis frumos devenit realitate, o sursă de profit. Ne-au dat câteva sfaturi în acest sens Mirela Bucovicean (Molecule-F), Ana Sipciu (Google), Colby Hanks (Estée Lauder) și cei de la TULEMOD. Pe final, am văzut cum câțiva astfel de visători au reușit să meargă mai departe de visul lor și să-l transforme în realitatea lor cotidiană, cuantificabilă în valută: Alina Ceușan, Andreea Belțic și Adeline Catinas.

Așadar, momentul mult așteptat s-a ridicat la așteptările noastre, ale tuturor celor care am pășit hotărât, cu tocurile de 12, pragul (de lux al) Grand Hotel Italia. Mărturisim că așteptăm cu nerăbdare ediția de anul viitor a HotSpot Fashion, care se preconizează a fi cel puțin la fel de plină de informație de calitate ca și cea de anul acesta. Dacă v-am stârnit curiozitate, puteți vedea mai multe imagini de la eveniment aici.

À la prochaine,

Oana Tudorache