Adeline Catinas – fashion designer & owner „Cathias Edeline”

Sub brandul Cathias Edeline, tânăra creatoare Adeline Catinas din Cluj-Napoca a vrăjit vedetele de la București cu designul urban șic și glamour al pantofilor și al poșetelor pe care le creează. Deşi a început cu studii de artă şi design ambiental, Adeline s-a orientat către designul de accesorii. Așa cum spune și numele Cathias Edeline, care înseamnă în traducere din latina veche “cea mai frumoasă” și “nobil”, creațiile sale sunt îndrăznețe și emană multă siguranță, și se adresează femeii care știe exact ce i se potrivește.

În 30 octombrie vine la Cluj pentru Hotspot Fashion, singura conferință dedicată comerțului electronic pe segmentul fashion. Va participa alături de Cristina Popa, Head of Customer Service la FashionDays la o discuție despre ce înseamnă customer service eficient.

adeline-catinas1

Adelina Catinas a lansat colecția Cathias Edeline Fall – Winter 2014, cea de-a patra colecție a brandului. Cei ce vor participa la Hotspot Fashion vor avea ocazia să facă cunoștiință cu căteva dintre gențiile vedetă ale sezonului.

Am stat de vorbă cu Adeline despre proiectele pe care le pregătește în viitorul foarte apropiat.

Ești unul dintre cei mai tineri designeri români – la vârsta de 20 de ani ai lansat deja prima ta colecție de pantofi. Cum ai reușit să intri în această lume a modei românești?

Momentan nu consider că sunt „the IT brand” din fashion-ul românesc, însă faptul că sunt o fire creativă, dar și că am terminat secția de grafică și pictură a Școlii de Arte, m-a ghidat către acest segment. Sunt întotdeauna în continuă ascensiune, consider că am învățat mult pe parcurs, iar pasiunea pentru pantofi, genți și accesorii s-a concretizat prin crearea brandului Cathias Edeline.

Creațiile tale sunt făcute din materiale prețioase, precum pielea de piton, anacondă, șarpe de apă sau căprioară. Cum ai gândit aceste accesorii ca bijuterii ce completează ținuta unei femei? Cui i se adresează?

Pe lângă pielea utilizată în mod normal în producție, am optat și pentru materiale superioare, plecând de la ideea unei ținute puse în valoare de o piele premium – cum ar fi cea de piton sau anacondă – aceste produse fiind adresate femeilor cu un simț estetic dezvoltat și un stil deja conturat.

Care a fost comanda cea mai excentrică pe care ai realizat-o? Dar cea căreia i-ai spus pas?

În general îmi păstrez stilul și nu fac în speță compromisuri. Nu aș putea cataloga o comandă ca fiind excentrică, deoarece creativitatea nu are limite. În ceea ce privește refuzul unei comenzi, sunt de părere că în urma unui dialog se ajunge întotdeauna la un consens.

Ce aduce nou linia Cathias Edeline pentru această toamnă-iarnă? 
Noua colecție Cathias Edeline cuprinde, pe lângă accesoriile consacrate, poșete și pantofi, câteva modele de geci, confecționate din piele naturală. Noile produse completează stilul inconfundabil al creatoarei, care, încă de la prima colecție, a reușit să îmbine frumusețea cu prețiozitatea feminină. Gecile din piele, combină stilul rock cu stilul sofisticat, astfel încât să poată completa atât ținutele casual, cât și pe cele elegante.
cathias edeline

În general, colecțiile tale sunt destinate femeilor. Ce planuri ai pentru bărbații care îți admiră munca și ar dori să îți poarte creațiile?

Într-adevăr m-am axat pe acest segment, însă există varianta custom made în care pot realiza și produse masculine. Pe viitor există varianta unei colecții „men only”.

adeline catinas

5 lucruri preferate:

– Vestimentatia preferată: casual chic, sunt eclectică în general și optez pentru mixurile stilurilor

– Creatorul de modă ce te inspiră: Alexander McQueen

– Evenimentul de modă de neratat: lansarea colecției de genți în colaborare cu Ana Morodan

– Accesoriul preferat: geanta Cathias Edeline

– Locația pentru vacanța de vis: Cannes în 1967, la un pahar de șampanie cu Brigitte Bardot pe marginea unei piscine.

Sursa foto: Cathias Edeline și arhiva personală Adeline Cătinaș