Shhh….auzi? stai stai! Ascultă…

Vezi? De ce doar când te îndeamnă cineva te poți opri? De ce nu STAI? Pur și simplu! Stai acum și fă-ți o listă cu tine și cu viața ta. Cine ești? Ce vrei să obții? Până unde vrei să alergi? De ce uiți să te mai și oprești? Te pierzi! Asculta-mă ce-ți spun! Ai prea mari așteptări, ai prea multe planuri, ai vrea să câștigi mult, să ai o carieră frumoasă, să fii mereu între anumiți oameni, să arați bine, să te îmbraci bine….stai stai, trebuie să faci și sport, și e în trend să ai și bicicletă, și un hobby…da da…un hobby! Cum ar fi să faci fotografie? E la modă.

boliphoto-aquarium-92

În alergarea ta constantă îți cade portmoneul și din portmoneu, un colț de carte de vizită. O scoți! E a ta! Ce scrie sub nume? Ce scrie în fața numelui? Ah…nu e de ajuns! Trebuie mai mult! Mergi al birou, deschizi laptopul și cauți: un curs, o formare, un alt job, ceva…orice! Simți cum ți se pune un nod în gât, un gol în stomac și da…un picur de transpirație îți curge pe sub cămașa albă, impecabil călcată. INCREDIBIL! Am ședință! Uite cum arat! Parcă vin de la alergat! Ce vor zice ceilalți? Și ghici ce? Transpiri tot mai tare și în agitația ta reușești să ajungi cu 5 minute întârziere în sala de ședințe cu pereți din sticlă. Așa e! Toți se uită la tine și tu ești cu cămașa mai udă decât ți-ai fi putut imagina. Îți simți pulsul în gât și te gândești că nu mai poți. Simți că te retragi puțin ca într-o cochilie și te uiți. Nu mai auzi nimic! Vezi oameni vorbind, hârtii, grafice, costume, cămăși, călcate toate și fără pic de apă pe ele. Un acvariu! Ești ca într-un acvariu, sala de ședințe e ca un acvariu cu pești… de toate felurile! Cine te-a pus acolo? Cine te-a dus în acel loc?

A! tu…sigur! De ce? Un clasament greșit! Un top greșit al priorităților! STAI puțin! Gândește: Ce faci? Rămâi sau te ridici și pleci? Oceanul e un acvariu mai mare…dar ești liber!

Sursă foto: ilovetoronto.com