Alege-te!

Am crezut mereu cã nu am vreo legãturã cu nici un fel de top. Pe de altã parte sunt pusã zilnic, ca orice om, în faţa unor alegeri. Personale sau profesionale se transformã deseori, din comoditate, în preferinţe.

Mã feresc de amprente personale agresive în ceea ce fac. Prefer sã aplic un set de valori pe care le consider importante în acel moment. Atunci când e vorba de mine, de lucruri simple, e uşor. Pot face instant un top al fructelor sau îngheţatelor preferate….azi. Pentru ca mâine îmi voi aminti de strugurii bunicilor şi sigur vor fi pe locul întâi. Iar poimâine visez socatã doar pentru cã mirose pe stradã a cândva. La fel cu cãrţile, florile, hainele, muzicã si spaţii. Oricât de simple ar pãrea sunt poate unele din cele mai importante alegeri. Pentru cã mã definesc şi am descoperit cã-i mult mai simplu sã fi tu însuţi. “Cu penele altuia te poti împodobi dar nu poţi zbura” (L. Blaga)….nu-i aşa?

Harriet-Faith-Week-12-Hand-Lettered-Quote-by-Nelson-Mandela

Zilnic, faţã în faţã cu clienţii mei, trebuie sã fac din nou alegeri. Arhive pline cu cataloage de materiale şi obiecte. Alt set de reguli care, de data aceasta trebuie sã mã ajute în a oferi clienţilor mei ceea ce lor li se potriveşte. Sã-i ajut sã aleagã pentru ei ceea ce-i va face sã se simtã acasã. Chiar şi atunci când eu nu voi mai fi prin preajmã le va fi uşor sã aleagã detalii daca au bine definite repere importante: plajã cromaticã, texturã, luminã, elasticitate, simetrie-asimetrie, linie, raport plin-gol, etc. Toate acestea le discutãm, analizãm şi ierarhizãm dupã preferinţele lor şi repere cât mai obiective propuse de mine. Îmi place cã nu seamãnã interioarele și-mi sunt dragi toate pentru cã-mi amintesc de oamenii pe care-i reprezintã. E ridicol sã alegi un pat, un scaun, un birou, etc doar pentru cã “anul acesta se poartã….” Pe de altã parte, oamenii se schimbã, copiii cresc, işi vor adapta cu siguranţã interiorul diferitelor etape ale vieţii. “Mesteacãnul şi iasomia sunt în acelaşi loc, ferestrele au rãmas tablouri mişcãtoare, aşa cum spuneai”…mi-a spus zâmbind un client nostalgic la amintirea casei pe care a adaptat-o. E frumoasã şi acum dar nu mai e cea în care cresc copii, e casã cu copii mari.

 „Lucrurile care contează cel mai mult nu ar trebui niciodată lăsate la cheremul celor care conteaza cel mai puțin.” Johann Wolfgang von Geothe

Sursă foto: bkreader.com