Sporturi de vară

Era o vorba pe vremuri: „record, soare, apă, sport”. O fi ea de pe vremurile apuse, dar avea sens. Cred că se potrivește perfect cu sezonul estival de care ne mai putem bucura un pic.

Ce important este sportul! Făcut constant, pe tot parcursul anului, la sala de fitness sau în mod organizat cu instructor. Am mai vorbit despre importanța lui și am spus că este accesibil tuturor, indiferent de buget. Am mai spus că este bine să-l asociem cu o dietă sănătoasă și eventual cu alte proceduri de modelare corporală și vom obține rezultate în mod sigur.

Mi-am propus să vă dezvălui astăzi sporturile recomandate în timpul verii, astfel încât activitatea să fie și sănătoasă și plăcută! Cel mai bine ar fi să înotăm vara. Este un sport care se poate practica la orice vârstă, chiar si de către persoane bolnave (cardiaci, afecțiuni articulare, copii). În plus, senzația de răcoare dată de apă este de neînlocuit. Atenție să vă hidratați atât intern, cât și pielea, părul. Apa deshidratează. Folosiți produse specifice de protecție și la mare, și la piscină!

woman-swimming-underwater

Sportul la sală este foarte bun, dar trebuie și acesta adaptat. Alocați-vă un pic de timp înainte de ora de sport. Treceți de la căldură la aer condiționat și puteți să faceți o laringita sau o infecție urinară. Obișnuiți-vă corpul treptat cu temperatura mai joasă. Adaptați efortul la căldură. Mai bine axați-vă pe exerciții gen pilates, la saltea, decât exerciții cardio. Tensiunea arteriala e mică (de obicei) vara și prin exercițiile cardio o veți scădea mai tare. În plus, pierdeți minerale și există riscul lipotimiilor. Mai bine cu mușchii alungiți, tonici, dar sănătoși. Hidratați-vă obligatoriu în timpul efortului și după. Mâncați la 2 ore după efort.

Sigur că cel mai plăcut ar fi să facem sport în aer liber vara, o alergare pe malul mării sau exerciții de relaxare, yoga pe răcoare, pe iarbă. Sună bine? Daca sunteți în concediu, nu faceți economie și profitați dacă există astfel de cursuri. Veți face sport cu trupul și cu mintea – ideal pentru ceea ce ar trebui să însemne vacanța. O plimbare în pădure, la cules de zmeură, ne va tonifia și ne va umple plămânii cu oxigen.

BaliYogaSurfRetreat_GrassPranayama

Orice fel de sport este bun și dacă îl faceți tot timpul este un record. Celor care nu doriți să faceți sport în concediu, vă spun că nu e o crimă. Au și mușchii voie să se relaxeze câteva zile. Oricum vă doresc concediu frumos și să ne vedem cu bine la sport!

Sursa foto: wisegeek.comisurflife.com