Costumul de baie – dilema zilelor fierbinţi

E vară, iar cel mai potrivit şi practicat sport al sezonului e, evident, ȋnotul. Ȋn piscina olimpică, piscina personală, a amicilor sau a hotelului de cinci stele sau direct ȋn valurile ȋnspumate ale mării, practicăm ȋnotul cu mai mult sau mai puţin stil, fiecare după pricepere, curaj şi antrenament. Un lucru e ȋnsă sigur, toţi avem nevoie de costume de baie.

Jolidon 8

Pentru bărbaţi lucrurile stau simplu ca de obicei, slipul poate fi cel clasic, tip boxeri sau swimshort. Se merge după preferinţe, iar de rezolvat se rezolvă ȋntr-o singură sesiune de shopping, pe principiul plăcut – luat.

La femei, ca ȋntotdeauna, există o ȋntreagă teorie. Cum se alege un costum de baie? Depinde de siluetă, de forme, de nuanţa pielii, a părului, a bronzului, a culorii visate, a prosopului de plajă, ba chiar şi a anturajului. Complicat. Dar dacă simplificăm, putem trage câteve scurte concluzii.

[easyrotator]erc_59_1407302428[/easyrotator]

Costume de baie Jolidon

Pentru practicantele ȋnotului ȋn variantă pur sportivă, sunt de preferat costumele de baie ȋntregi. La fel şi pentru cele care au obsesia protecţiei ȋn faţa razelor de soare. Aceeaşi recomandare şi pentru cele care au probleme cu surplusuri pe abdomen. Pentru restul, e liber la costumele ȋn două piese, dar cu micile ajustări pe care vi le voi spune ȋn cele ce urmează.

Dacă eşti subţire, tânară şi fermecătoare, cu dimensiuni de manechin, poţi să alegi cam tot ce ȋti trece prin cap, cu o singură condiţie, să nu faci diferenţe mari ȋntre culorile celor două piese componente, ca să nu creezi disproporţii vizuale.

Dacă beneficiezi de forme mai rotunde, plinuţe, alege costume din materiale cu procent mai mare de fir Lycra, ȋn culori mai ȋnchise, cu imprimeuri plasate pe centru sau ȋn V, fără adaosuri de volum. Evită dungile orizontale, culorile puternice, albul. Ajusteaza silueta cu un pareo sau alege un model de slip cu fustă.

Pentru siluetele mai băieţoase, sunt recomandate costumele cu volum şi/sau decoraţiuni pe şolduri, cu imprimeuri, cu decolteu ȋn V. Pentru fetele cu siluetă foarte subţire sunt ideale costumele ȋn dungi orizontale, cele ȋn culori deschise, tari, albe.

[easyrotator]erc_54_1407302888[/easyrotator]

Costume de baie Prelude

Pentru a realize echilibru ȋntre partea de sus si partea de jos a costumului de baie trebuie să ţii cont de formele cu care te-a ȋnseztrat mama natură. Pentru zonele pe care vrei să le ascunzi alegi culori ȋnchise, pentru cele pe care vrei să le evidenţiezi, alege nuanţe deschise, ori culori tari. Pentru bust generos alege sutiene ȋn culori mai reţinute, modele cu susţinere consistentă (bretele rezistente, bandă lată sub sân etc.), cele care formează decolteu ȋn V, cupe cu acoperire corespunzătoare pentru a nu genera revărsări inestetice şi evită modelele fără bretele, tip bustieră. Pentru sâni prea mici alege nuanţe puternice, modele cu cupe speciale care beneficiază de bureţi ajutători, cu aplicaţii, fronseuri, volume suplimentare. Pentru posterior generos şi şolduri late alege slipul ȋn nuanţe ȋnchise, fără adaosuri de volum, cu talie mai ȋnaltă ca să alungească, cu răscroială la picior (nu exagerată).

De reţinut că dungile vertical subţiază, cele orizontale lăţesc, detaliu valabil şi ȋn cazul costumelor de baie. Pentru zonele asupra cărora vrei să atragi atenţia, apelează la broderii, decoraţiuni, toate tipurile de aplicaţii. Pentru silueta pară adaugă volum ȋn partea superioară – funde, fronseuri, aplicaţii sau optează pentru costume de baie tip tankini. Pentru silueta triunghi ȋnversat ȋndreaptă volumul către partea ȋnferioară ca să echilibrezi vizual. Pentru silueta măr alege costumele de baie ȋntregi. Pentru silueta dreptunghi optează pentru costume de baie care creează iluzia unor forme feminine, care dau rotunjimi pe unde ele lipsesc.

Jolidon 9

Ȋn final, vă recomand tuturor costumele de baie Jolidon sau Prelude, cele două branduri ale producătorului clujean care au cucerit inima Parisului, capitala incontestabilă a modei, de mai bine de 15 ani, prin toate participările la ediţiile saloanelor internaţionale de profil. Succesul lor este ȋn fiecare an pe măsura eforturilor pe care ȋl fac, având una dintre cele mai apreciate echipe de design, ȋn totalitate absolvenţi ai UAD.