Viaţa după prosop

Sunt multe variante prin care putem usca sau acţiona asupra părului după ce am scos prosopul. Vreau să vă ofer câteva sugestii, iar pentru a fi mai uşor să identificaţi etapele şi rezultatele lor, ȋmpreună  cu colegii mei Ovidiu şi Raluca vă vom prezenta un experiment: cum arată o parte a părului meu uscată corect şi una uscată greşit. Astfel cu siguranţă veţi ȋnţelege de ce părul dumneavoastră nu se aranjează aşa cum doriţi.

Aşadar, sunt câţiva paşi importanţi:

1. Nu frecăm niciodată părul cu prosopul, doar ȋl tamponăm, pentru că riscăm să-l agresăm foarte tare.

poza

2. După ce scoatem prosopul, obligatoriu pieptănăm părul de la vârfuri urcând ȋncet spre rădăcină, pe poziţia ȋn care dorim să-l aranjăm.

poza (1)

Puteţi vedea mai jos imaginea jumătăţii pieptănate şi a jumătăţii nepieptănate.

poza (2)

3. Ȋntotdeauna uscăm părul ajutându-ne de o perie plată pe direcţia firului de păr, mişcându-l pe toate sensurile de creştere a rădăcinii, dar niciodată invers faţă de direcţia de creştere.  Raluca a uscat jumătatea părului nepieptănat şi invers faţă de direcţia de creştere (observaţi poziţia föhnului), iar Ovidiu a uscat ȋn direcţia de creştere a firului de păr ajutându-se de peria plată (observaţi din nou poziţia föhnului).

poza (4)

Aşadar aveţi rezultatul unui uscat corect şi uscat incorect.

poză

Uscatul corect este baza spre un aranjat de succes şi totodată uşor de executat.

Dacă doriţi o variantă de a vă face bucle lejere de vară (cele pe care le port eu şi le prefer) ȋmpreună cu Ovidiu vă prezentăm melcişorii.  Dacă imediat după ce aţi uscat părul corect faceţi aceşti melcişori, ȋntr-o oră părul se formează sub această tehnică, timp ȋn care vă puteţi ocupa de alte lucruri. De exemplu de machiaj 😉

Selectaţi şuviţe ca ȋn imagine şi rulaţi-le pe deget.

poza (5)

Apoi prindeţi-le cu clipsuri sau agrafe.

poza (6)

Dacă faceţi 6-8 astfel de melcişori ȋn tot părul este suficient. După o oră scoateţi clipsurile şi veţi observa rezultatul.

poza (7)

Ȋn imaginea următoare puteţi vedea cum arată jumătatea de păr aranjat şi cealaltă cu pieptănul ȋnţepenit  la rădăcină.

poza (8)

Vedeţi astfel că putem să ne coafăm singure acasă cunoscând doar câteva mici detalii. Dacă doriţi mai multe informaţii vă aşteptăm cu drag la salon. Sper să vă fie de folos aceste sugestii şi să aveţi bucle superbe.