Trusa medicală de vacanță

Un nou sezon estival, cu bagaje!

Bagaje de toate felurile: cu haine, cu pantofi, mâncare, corturi, rucsacuri. Bagaje mici pentru un week end, pentru o întâlnire de business, bagaje pentru copii și câte și mai câte!

Indiferent de destinația acestor bagaje, toate au ceva în comun: o minimă trusă medicală, mai mare sau mai mică, în funcție de numărul de zile în care vom fi plecați, de componenții deplasării (adulți, copii, bunici, tinere domnișoare).

167167350

În orice situație, trusa medicală trebuie SĂ conțină:

1. Antitermice: ibuprofen, paracetamol, algocalmin. Toate scad febra și au rol anti durere (dentară, de cap, de articulații).

2. Antialergice: sub formă de tablete, geluri; utile pentru cei care se știu deja alergici, aceștia fiind bine să le ia cu câteva zile înainte de plecare; bune pentru alergiile solare, alimentare, după mușcături de insecte, alergii la schimbare de mediu.

3. Antibiotic cu spectru larg. În majoritatea țărilor nu se eliberează fără rețetă. Nu le luați după „ureche”, mergeți la medic, dar măcar le aveți. Gândiți-vă la amigdale, infecție urinară, otită, la copii și nu numai: bronșite, infecții ale pielii.

4. Anti diareice, soluții de rehidratate, protectoare de flora intestinală. Nu degeaba multe din bolile digestive se numesc: diareea călătorului, nu? Atenție specială la copii, ei se deshidratează foarte ușor!

5. Laxative pentru constipația habituală, cea care apare la schimbarea mediului și a obiceiurilor alimentare. Ceaiuri, tablete.

6. Picături de ochi. Le puteți foarte bine folosi atât pentru conjunctivite cât și pentru nasuri care curg.

7. Un sirop de tuse care să fie bun pentru ambele tipuri de tuse: seacă sau ruptă.

8. Antiemetice pentru grețuri, vărsături (metoclopramida) sau pentru rău de mașină, barcă.

9 . Nu uitați de medicația cronică, unde e cazul.

10. Cremele de protecție solară trebuie să intre obligatoriu la bagajul de medicamente.

Alocați-vă o oră pentru o discuție cu medicul vostru pentru stabilirea dozelor și a produselor și cumpărării acestora. Asigurați-vă să aibă termen lung de valabilitate, să le puteți folosi mai mult timp. Scoateți-le din cutie unde se poate și nu vor ocupa atât de mult loc.

Mai bine mai prevăzători, dar sănătoși.

trusa-medicala

Vă doresc să nu le folosiți și să aveți vacanțe frumoase!

Sursă foto: glassdoor.com, bravonet.ro