Incredibil! Alfă cine merge la psiholog!

Ai apropiați care merg la psiholog? Foarte bine! Pentru că nu este o ruşine! Stigma asociată apelării la astfel de servicii ar fi trebuit depăşită de ceva vreme deja. Cu toate acestea încă mai există diverse atitudini care asociază apelarea la servicii psihologice cu nebunia sau pierderea controlului. Ce este, de fapt, psihologul? Un mediator între tine, viața ta şi lumea în care trăieşti. O persoană externă vieţii tale care ştie despre tine doar ce îl laşi tu să ştie şi care, sigur, te priveşte obiectiv şi fără niciun alt interes. Şi nu, prietena ta cea mai bună sau amicul căruia i te confesezi nu pot lua locul unui psiholog pentru că:

1. Nu are cunoştinţe de psihologie;

2. Nu îţi poate explica mecanismele mentale care te fac să simţi anumite lucruri;

3. Nu poate fi imparţial dacă vorbiţi de cunoştinţe comune – la psiholog, conceptele: “rămâne între noi”, “te rog să nu mai spui cuiva despre asta”, “să nu cumva să mă spui” se respectă cu sfinţenie.

psychology

Soluţiile pe care le poţi găsi împreună cu psihologul nu sunt doar soluţii temporare ci sunt menite să te ajute o viață. Iar un psiholog bun te duce mereu înspre a lucra cu tine “pe termen lung”. Ce se încearcă în psihoterapie este găsirea unor mecanisme mentale, comportamentale alternative care să te ajute să simţi cât mai rar şi cât mai puţin intens emoţiile pe care poate, de multe ori, ai senzaţia că le controlezi tot mai greu.

În afară de asta, consilierea psihologică se referă la îmbunătățirea vieţii de zi cu zi. Sunt persoane care în acest moment al vieţii lor nu simt că au nevoie de îndrumare din punct de vedere al emoţiilor lor dar ştiu că ar putea face unele lucruri mai bine, că ar putea avea mai multe şi mai bune rezultate la locul de muncă sau că ar putea avea o relaţie de cuplu care să îi mulţumească şi mai mult. De ce poate face un psiholog acest lucru? Pentru că înţelege mecanismele minţii umane. Oricât de diferiţi am fi, studiile spun că, practic, în acţiunile pe care le facem suntem ghidaţi de nişte principii care pot fi întâlnite la fiecare dintre noi mai mult sau mai puțin active.

Cine merge la psiholog? Cine înţelege toate cele de mai sus şi cine înţelege că NU este nebun dacă apelează la astfel de servicii.

Vă doresc ca viața pe care o aveți să nu fie ghidată de temeri!

Sursă foto: joydoulos.com