Can can cu energie și secrete ascunse după falduri roșii. Veselie, exuberanță, viață în priviri….Toulouse Lautrec așteptând la un pahar de vin….Joben, monoclu și zâmbete secretoase, capete înclinate elegant în aerul cu brize de parfum.
Trezirea! Nu suntem pe Montparnasse și nu acum sute de ani! Nostalgici și visători ca mine…trezirea! Pantaloni… să nu ne mai obosim cu falduri, priviri directe şi cuvinte aspre, bălți de noroi virtual mai mizerabile ca tot noroiul veacurilor.
Din fața a “doi cai frumoși” mă trăgeam zâmbind. Câteva sute de cai mă sperie și mă enervează doar citindu-le prospectul. Devin “uncool” și nici că-mi pasă. Trezirea!
Toți clienții care-mi trec pragul şi vor o locuință sunt “supuși” unui mic test. Nu mai avem timpul necesar să discutăm toate detaliile şi asta-mi pare trist atunci când vorbeşti de “casa visurilor” . Sigur, pentru a vorbi de ea trebuie să ai vise, de orice fel. Le identificăm, le detaliem și le ancorăm frumos. Nu vă imaginați un test complicat, sunt doar întrebări care mă ajută să-mi dau seama de priorități, afinități şi gust, de coerenţa lor pentru diferite tipuri de spaţii, opţiuni cromatice și funcţionale, texturi, etc. Nu există bine sau rău, toată lumea ia FB la test și eu am niște unelte care mă ajută să vin cu răspunsuri potrivite nevoilor clienţilor mei. Până de curând asta mă ajuta enorm. Tot mai des însă, îmi dau seama că oamenii nu mai au vise…nici măcar coşmaruri. E incredibil de trist şi trebuie să identific strategii diplomatice, elegante în a-i provoca pe oameni….să se cunoască. Nu e bine să fie răspunsurile mele, nu vreau să fac doar “randări mişto” pentru că vă veți trezi peste ceva timp întrebându-vă de ce nu vă simțiți acasă. Nu trăiți în reviste, catalog sau pe ecran ci în casa pe care o doriţi, în locul pe care îl alegeți, sub plapuma sau în hamacul visat. Pe mine e bine să mă uitaţi în câţiva ani. Doar atunci mi-am făcut cu adevărat meseria, când visul comun devine cu adevărat realitatea dumneavoastră asumată şi îndrăgită.
Pentru orice altă funcţiune sunt paşi asemănători. Patinoarele, pista de karturi, piscine și spitale, publice sau private, au ieşit bine atunci când beneficiarii lor s-au implicat în dialog, nu au condiţionat, nu au impus, dar au fost prezenţi.
Comunitatea este beneficiarul direct sau indirect a tuturor acestor intervenţii.
*
Suntem pe Bulevard, asta-i sigur!
Sursă foto: avoision.com