Girl power

Zice că tema lunii în revista cea frumoasă s-ar numi “It is a man’s world”. Să începem să ne agităm, ladies? Nope, nu am avea de ce, pentru că se întâmplă să fie şi aşa, iar în unele situaţii e chiar recomandat ca domnii să-şi pună coroana regală şi să facă ceea ce ştiu ei mai bine prin prisma programării iniţiale.

Pe aceleaşi considerente şi noi, minunatele, ar trebui să facem performanţă acolo unde ne pricepem mai cu seamă. O să mă feresc să spun care sunt activităţile potrivite nouă, căci pe undeva par a ne dezavantaja. Oricum, de ceva vreme încoace, s-a ajuns la un fel de medie unde toţi facem de toate, graţie unui plus de testosteron închipuit al doamnelor şi unei efeminizări uşor ridicole a bărbaţilor.

man

Din propria experienţă, atât cât este ea, am concluzionat că un rol care-i vine ca o mănuşă prost cusută unei dame, este acela de conducere. O femeie ajunsă la cârma unei echipe de subordonaţi devine o mică tirană, pentru că împărţirea de sarcini în afara căminului nu-i este la îndemână. Încearcă să îşi impună autoritatea şi să câştige adepţi printr-o serie de amabilităţi neiscusit mascate, iar la prima abatere scoate gheruţa şi-ţi arată „cine e ea”. Posibil ca râul de emoţii ce trece prin fiinţa panseluţei să o facă să nu poată depăşi anumite blocaje instalate în relaţiile de muncă şi astfel să îşi piardă viziunea de ansamblu, iar fără obiectivitate nu cred că mai putem vorbi despre un bun leadership. Pe de altă parte, ei, oricât de mocofani ar fi şi orice vorbă le-ar ajunge la gură, au această capacitate de a trece peste momente conflictuale, fără a purta pică. Nu au atât de împământenită teama obsesivă că vor fi sabotaţi şi astfel îşi vor pierde poziţia, iar deşi nu sunt atât de comunicativi precum femeile, în raporturile de muncă se poate discuta mai lejer şi mai eficient cu ei.

woman-man-work-business-wrestling

Cu siguranţă sunt şi doamne de fier, aşa cum sunt şi domni de mămăligă, posturile de conducere împărţindu-se între sexe, dar totuşi cred că un procent mai mare ar trebui să le revină bărbaţilor. Accept să fiu pe talerul de mai sus, cedând greutatea sarcinii de a dirija masculilor, căci oricum din postura liderului sunt percepută la rându-mi, cel mai probabil, drept un pui de scorpie.

Surse foto: thinkstockphotos.ca, femside.com