O regină absolută!

Parafrazând și adaptând un citat celebru, în lumea asta minunată a mea, a decoraţiunilor, cred că el ar suna așa: Adevărata fericire în viață o ai atunci când îți petreci timpul cu textile care în permanență te inspiră, te hrănesc și îmbată simțurile. Ei bine, cam așa sunt și eu în preajma Reginei: Mătasea.

Mătasea are o istorie frumoasă, a fost creată în China în 2640 I.H de către o împărăteasă XI Ling a Shi, inițial creață pentru apanajul împăraților chinezi. De acolo a fost doar un pas până la răspândirea ei în afara Chinei. Netezimea, ușurimea, delicatețea și strălucirea țesăturii era fără egal.

Văd mătasea ca singurul textil feminin cu adevărat, care poartă un parfum fin și elegant, dar totodată puternic și unic. Să nu uităm că a avut propriul drum, Drumul Mătăsii. Împărații chinezi au încercat să-și mențină monopolul asupra prețioasei” dar încet s-a răspândit în toată lumea. Trecând de Evul Mediu cu nenumărate obstacole, până în secolul XIII-lea, mătasea devenise o parte vitală a economiei italiene. Bogăția Florenței și prin urmare toate operele de artă de acolo depindeau în mare parte de industria textilă.

Tot ea, Regina absolută, este cea care a făcut posibilă crearea unei mari părți din capodoperele renascentiste.

Suflet bun, mătasea a pus temeliile operei lui Wagner. Unul dintre susținătorii înfocați ai operei acestuia a fost un negustor de mătase. Fără mătase, poate Tristan și Isolda n-ar fi existat.

Că instrument de lucru, mătasea este râvnită de majoritatea designerilor. Are volum, putere, finețe și mai presus de toate este cel mai impunător textil brodat care poate exista. Imprimeurile strălucesc pe suprafața ei fină și te duc într-o lume aparte: prețioasă, feminină și delicată. Am ales Royal Collection de la Designer Guild pentru că în opinia mea pot reprezenta cel mai bine ceea ce se poate obține cu adevărat din acest textil.

interiors 1 interiors 2 interiors 3

O încântare  absolută și mereu cu o altă înfăţişare! Având  o relație specială, vă invit să mă contactați și să o cunoașteți!