Primiţi cu Valentine’su?

Iată ce ne întreabă Misoginul nostru rătăcit. Sperăm că-l mai ţineţi minte. Împărţea o rubrică cu MissAndra în revista noastră. Ne întreabă cam târziu, e drept, dar pentru că ne e un prieten vechi şi drag, îl primim. Noi aşteptăm texte anti-Valentin toată luna februarie oricum. 

MisoGin, de Valentin:

E greu să fii original atunci când trebuie să explici de ce nu Valentine’s day. S-a spus cam tot, s-au enumerat argumente peste argumente, a fost abordat subiectul chiar și de către cercetătorii britanici, care de altfel au și demonstrat că cei care celebrează ziua îndrăgostiților au cu până la 50% mai multe șanse să dezvolte diabet, dar toate astea nu înseamnă nimic pentru cei care se închină la Sf. Valy și-i aduc ofrande dintre cele mai roz an după an.

Așa că mă declar neputincios în fața valului de enoriași ai patronului iubirii și ursuleților de plus și aleg să îmbrățișez spășit cele obișnuite de sfântă zi a sfintei iubiri. Aleg, deci, să mă bucur. Să mă bucur când văd bărbați cu fețele mutilate de disperarea găsirii unei florării deschise la zece seara, de ciocolățelele și balonașele în formă de inimioară, de meniurile speciale pentru îndrăgostiți, gândite de bucătarii restaurantelor și de play-list-urile speciale pregătite de DJ-îi cluburilor. Să mă bucur de programele radio și TV dedicate celor care aleg să-și sărbătorească iubirea din canapea. Atâta doar că aleg să mă bucur de toate astea în timp ce-mi tai unghiile, de exemplu, sau cât îmi calc șosetele.

valentine

Și zău că sunt multe lucruri care nu pot fi explicate pe lumea asta: cozile la covrigi, berea la 0.33 sau țânțarii fiind doar câteva dintre ele, dar o sărbătoare a iubirii cu siguranță că nu se află pe listă. Avem nevoie de o astfel de sărbătoare pentru a scăpa de toate garoafele, toate pernuțele în formă de inimioară, toate cănile cu „pentru cel mai bun soț” și de toate status-urile de Facebook cu „iubirea se sărbătorește în fiecare zi”.

Și uite cum din lipsă de argumente originale anti Valentine’s day, am ajuns să-i fac o oarecare apologie. Asta este, nu mă pot opune raționamentului care m-a făcut să constat că avem nevoie de o zi a îndrăgostiților. La urma urmei, dacă avem o dată la care sărbătorim munca prin zi liberă, de ce nu am avea și una la care să sărbătorim iubirea prin declarații fierbinți peste o ceafă de porc cu cartofi prăjiți la fel de fierbinți?

Sursa imagine: 9gag.com