Happy Lamps sau povești cu …arhitecți

Acum mai bine de 4 ani, Eliza Bălana a venit în echipa Morphoza,  studentă la arhitectură în anul 4, dornică să învețe practic cum se întâmplă lucrurile. Permanent cu zâmbetul pe buze și cu o atitudine pozitivă care ne-a cucerit pe toți, Eliza a reușit să devină în scurt timp una dintre persoanele pe care ne puteam baza. Cel mai important era ca își dorea să învețe și trata cu responsabilitate timpul alocat practicii în designul de interior, fără însă a-și neglija studiile.
Și cum am avut ceva studenți la Morphoza … să știți că e mare lucru. Majoritatea bifau un loc de practică și simțeai atunci când povesteai cu ei că pierzi timp și informații.

eliza1
Cu Eliza știm că nu am pierdut timp, dimpotrivă, a fost o investiție valoroasă într-o persoană care pune suflet în ceea ce face, creativă și deopotrivă responsabilă. Prin ea l-am cunoscut și pe Sergiu Tîrziu, colegul ei de facultate și nu numai. Sunt un cuplu frumos, care transmite entuziasm și dorință de a face lucrurile să se întâmple. Își doresc să reușească în domeniul frumosului și testează tot ceea ce ar putea implica simț estetic, de la arhitectură la designul interior și până la designul de produs.
[easyrotator]erc_33_1392872127[/easyrotator]
Eliza și Sergiu au început să cocheteze tot mai mult cu idea de a crea obiecte pe care să le poată ușor transforma din prototip în produs numai bun de utilizat în proiectele de amenajări interioare. Asta pentru că la noi, designerilor de produs le e mult mai dificil să testeze ideile, să creeze prototipuri și ulterior să le optimizeze pentru o producție de serie. Nu a fost însă ușor să găsească idea produsului pe care să îl creeze și Milano 2012, târgul de mobilier și amenajări de interioare, a pus punctul pe I. O parte bună din târg a fost dedicată tinerilor designeri de produs și au rămas pe ideea unui corp de iluminat pe care să îl realizeze ei. Cum altfel decât vesel, frumos, așa cum sunt și separat ca persoane și împreună ca și cuplu.
Dacă vă imaginați că e de ajuns idea, vă înșelați. Au testat pe rând abajururi împletite de mamele lor și altele făcute din nuiele la producătorii și vânzătorii de “coșuri de nuiele din satul Var (Sălaj)” însă rând pe rând au picat, pentru că nu erau fezabile constructiv sau erau “de-a dreptul hidoase” cum îmi spunea Eliza.
[easyrotator]erc_26_1392872317[/easyrotator]
S-au reorientat pe hârtie și plastic și așa au iesit Clubby, Frizzy, Funky, Shaggy și Fluffy – corpurile de iluminat inspirat numite Happy Lamps. Eliza le simțea “jucăușe” însă Sergiu a fost mai insistent pentru că nu simțea încă numele potrivit. Așa au ajuns la Happy.  Sunt frumoase, atent lucrate și se pot combina într-o mulțime de posibilități de culoare. Sunt vesele, asemenea celor 2 arhitecți care le-au creat și abia așteaptă să se integreze într-un interior. Copiii mei s-au bucurat de lămpile Happy din camera lor și mi-au spus că “sunt niște corpuri de iluminat fericite”.
Sper că și vouă vă plac la fel de mult și abia aștept să vedem următoarele produse design by Eliza&Sergiu. Până atunci, dacă vă trebuie, puteți veni la Morphoza să le admirați live sau puteți intra pe pagina de facebook www.facebook.com/HappyLamps.4d  să vă alegeți preferatele.
La bună reauzire,
Diana

Sursă foto: arhiva personală Eliza Bălana, Sergiu Tîrziu