Wishlist. Diana Ilea

diana ilea 2În fiecare an, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Crăciun, ne permitem să fim egoiști. Facem o retrospectivă a perioadei, calculăm câte perechi de pantofi de firmă ne lipsesc din garderobă, de câte rochițe mai avem nevoie să fim sigure că dulapul va exploda sau cât de tare ne dorim ca tipul ăla mișto de la club să fie parte din lista noastră de cuceriri. Iar când Moșul citește scrisorica noastră… se ia de cap.

Toate am cerut lucruri materiale de-a lungul timpului, mama, prietena, tu, chiar și eu… Însă niciun lucru din cele menționate mai sus nu ne-a videcat rănile din suflet, nu le-au prelungit zilele celor dragi, nici nu ne-au ajutat să avem o viață mai bună. Anul acesta, am decis să schimb foaia și să fiu mai puțin egoistă, să nu mă gândesc strict la persoana mea.

În urmă cu un an am pierdut o persoana dragă și am învățat că nimic nu mi-o poate aduce înapoi, iar regretul că nu am petrecut mai mult timp împreună, încă mă macină. Așa că, îmi doresc multă RĂBDARE pentru fiecare, să învățăm să apreciem ce ni se dă, la timp, fie că vorbim despre familie, de un sfat sau despre o oportunitate. Crezi că dacă te răstești la mama ta că mâncarea pe care ți-a pus-o pe masă frige… se va răci mai repede? Am încercat eu, să știi că nu funcționează, în schimb te simți ca ultimul om și nu merită.

SĂNĂTATEA e și ea cap de listă, pentru că avem nevoie de forță fizică și psihică să putem să ne atingem țelurile personale, să facem față greutăților cu fruntea sus. Un om sănătos e conștient că poate muta munții din loc și nu va ezita să o facă!

Cel de-al treilea lucru pe care mi-l doresc in 2014 e ÎNȚELEGEREA. Vorbesc despre prietena aia a ta pisăloagă care plânge de vreun an că a lăsat-o iubitul și nu se mai oprește. Nu o critica, pentru că nu știi ce e în sufletul ei, nu îi cunoști povestea. Ascult-o și spune-i ceva frumos, pentru că nu știi câtă nevoie are să zâmbească. La urma urmei, ce te costă?

În afară de răbdare, sănătate și întelegere, Moșule, mai vreau CURAJ pentru noi toți. Curajul să spunem:”Pot să fac asta și o să fac. Pot să fiu altfel.” Curajul să ieșim din „turma” de inculți, pițipoance și oameni fără valori, și să luptăm pentru educația noastră, pentru bunul simț și civilizație.

E nevoie de multă tărie să-ți iei inima în dinți și să o iei in sensul opus decât cel în care se îndreaptă societatea de azi. Cred că ne-am săturat să vedem peste tot femei materialiste care preferă să fie întreținute de un bărbat (de cele mai multe ori mult mai în vârstă ca ele), pentru că verbul „a munci” nu li s-a predat nici acasă, nici la școală. Sau bărbați cu mașini scumpe care atunci când vor să te alinte îți scriu „Ce faci frumoas-o?”. Ok, pentru ei aș sugera un dicționar de limba română.

Ca să nu spui că o lungesc, dragă Moș Crăciun, îți mai spun atât: nu uita de IUBIRE, dar pune și un manual de instrucțiuni pentru că mulți habar nu avem ce să facem cu ea, cum se folosește, la ce ore trebuie să-i dăm de mâncare, nu știu… lucruri utile.