Ovidiu Blag: Dorințele

ovidiu blagDe obicei ești tentat să-ți dorești ceva ce n-ai avut. La mine, de data asta, e invers: îmi doresc să am ceea ce am avut, respectiv sănătate.

Din dorința mea nebunească de a face sport mi-am forțat coloana vertebrală și cică după ce ai fost diagnosticat cu hernie de disc nu e prea bine să faci așa ceva…

În consecință, asta îmi doresc, să trec încă o dată peste povestea asta și să pot să-mi văd de viață, promițându-mi (inclusiv în fața oglinzii) că voi fi mult mai prudent…

Și dacă e voie cu dorințe mari și dorințe mai mici, și dacă aia mare v-am spus-o, atunci din seria celor mai mici (nu sună bine, știu, dar trebuia să le spun cumva, să le deosebim de cea mai mare), dar foarte importante pentru mine, am așa:

-să nu poată să îmi ia nimeni bucuriile simple nici în anul care vine. Să am eu colțul meu în care să le păstrez și, dacă se poate, să nu știe nimeni altcineva de ele decât cei care merită o astfel de…favoare.

-să fac mai multe pentru cei la care țin, pentru că mi se pare că mai am de lucru la acest capitol. Sper să reușesc, mai ales pentru că nu sunt foarte mulți cei la care țin.

-să vadă lumina tiparului o carte la care am lucrat în lungile zile de boală, “Supercampionii”, cea mereu amânantă din diverse motive. Este o introspecție în viața marilor personalități sportive ale Clujului, o serie de interviuri cu aproximativ 40 de nume mari ale sportului din oraș. Interviurile le-am luat de multă vreme, acum le-am dat o formă doar…

Și, bonus, dacă se poate:

-să nu se mai amplifice slujba la difuzoare la biserica lângă care locuiesc pentru că unii continuăm să credem că religia, ca și orice alt lucru intim, nu are nevoie să fie trâmbițat.

ovidiu blag featured