O dată-n viață: China

Că tot se apropie noul an, m-am decis să mă încred mai mult în noroc și în prezicerile prăjiturilor cu răvaș, atât de populare în noaptea de Revelion. Sunt o bună modalitate de divertisment și parcă te motivează într-un fel să crezi și să visezi mai mult. Nu m-am putut stăpâni până la Revelion și mi-am făcut de cap cu răvașul.
Nu mică mi-a fost mirarea ca răvașul să-mi atingă punctul cel mai sensibil, dorința de cunoaștere și de a călători. „Soon you will travel far east along with a panda” a fost mesajul care mi-a aprins o mai veche pasiune, China. Coincidența este mult prea mare să nu visez la o escapadă pentru anul viitor.
Permite-mi să te introduc acestui târâm legendar și poate îmi vei înțelege pasiunea pentru China.

china

China este un târâm fabulos în care tradiționalul și modernul, spiritul și materialul, naturalul și antropicul conviețuiesc într-o armonie perfectă.
Beijingul cu o istorie milenară, te uimește cu atracțiile lui încărcate de istorie și cultură. Pentru mulți este primul contact pe care îl au cu această țară. Puțin mai la nord descoperi una dintre Cele 7 Noi Minuni ale Lumii, Marele Zid, cea mai emblematică atracție a Chinei. Un proverb chinezesc spune că „cel care nu ajunge într-o viață la Marele Zid, nu este un om împlinit”. Cum toți ne dorim asta cred că sunteți de acord cu mine că o vizită la Marele Zid este un must in a lifetime.

china2

Xian, punctul terminus al Drumului Mătăsii, unul dintre cele mai înfloritoare orașe ale Chinei este casa grupului statuar al Soldaților de Teracota. Qin Shi Huangdi, primul împărat al Chinei unificate este autorul acestei capodopere ce a servit drept gardă după moartea sa. Asemenea egiptenilor, chinezii au dezvoltat un adevărat cult al vieții de după moarte.
O mică parte din garda împăratului a ajuns în urmă cu 7 luni pe plaiurile mioritice și credeți-mă că sunt cu adevărat impresionanți. Doar 6 dintre cei aproximativ 8000 de soldați s-au cazat la Muzeul de Istorie din București. Abia aștept să-i revăd și să mai stăm la povești!

china3

Tibetul este locul în care nicio ființă nu moare, ci reînvie sub o altă formă. Un loc parcă încremenit în Evul Mediu, ascuns omenirii și greu accesibil până de curând. Acesta a fascinat milenii la rând negustorii și exploratorii de pe toate meridianele. Pentru orice călător, Tibetul este cu siguranță locul ideal pentru regăsirea sinelui și autocunoaștere.

china4

china5

Și cum răvașul îmi spune că voi avea și un companion, nu pot să nu amintesc de animalul emblematic al Chinei, drăgălașul urs panda. Chengdu este renumit la nivel mondial pentru populația numeroasă de urși panda. I-am văzut de câteva ori în spatele gratiilor din grădinile zoologice, dar experiența de a te lasă îmbrățișat de un mic pui de panda în mediul lui natural va fi unică.

china6

Chiar dacă nu sunt o fană a marilor metropole, îmi voi încheia incursiunea în Shanghai. Cosmopolit și agitat, dar totuși plin de farmec uimește prin zgârie nori și cartierele moderne. Acesta va fi un bun moment să le cumpăr celor dragi câte un suvenir.

china7

China îmi va oferi atât de multe experiențe unice încât nu-mi va ajunge o viață să le povestesc.

china8

china9Sursă foto: aerocenter.ro