A healthy wish

Care putea să fie tema lunii decembrie, propusă de revista purpurie, dacă nu Wish List? Ne place să visăm cu ochii deschişi, să proiectăm filme cu happy-end pe ecranul minţii, să ne pierdem în lumea fanteziei. Atâta timp cât dorinţele nu devin obsesive, ceva ce e musai să se întâmple, e chiar drăguţ să zburăm printre gânduri declanşatoare de endorfine.

Părerea subsemnatei despre felurile de dorinţe şi importanţa lor o să rămână pentru o scriere viitoare, azi vreau doar să lansez în eter primul meu punct de pe orice wish list, de o vreme încoace: Sănătate! Nu sub forma unui clişeu sau a unei urări fără consistenţă, nici ca parte a unor expresii recitate mecanic, ci în profundul sens al cuvântului.

I-feel-healthy-wealthy

 

Conform spuselor O.M.S, “sănătatea este o stare pe deplin favorabilă atât fizic, mintal cât şi social, şi nu doar absenţa bolilor sau a infirmităţilor”. Mai târziu a fost inclusă în această definiţie şi „capacitatea de a duce o viaţă productivă social şi economic”. Optimistă perspectivă, însă nu ştiu câţi indivizi sănătoşi mai rămân pe Sferă în acest caz. Trebuie reformulat? Bine, atunci punctul unu de pe wish list ar fi lipsa bolilor sau a infirmităţilor.

Sick Dog

 

Până nu ne luăm nişte scatoalce zdravene de la vieţuire, nu apreciem cum ar trebui faptul că funcţionăm atât de bine. Sănătatea e by default cumva, ni se cuvine, în timp ce abuzăm de bietul corp şi de întreaga fiinţă, la maxim. Mâncăm mult şi prost, ne intoxicăm cu orice prindem, mişcăm vreun deget numai dacă e musai şi gândurile ne sunt ca într-un parc de distracţii, secţiunea casa groazei. Da, sunt dintre „ăia” care cred că sursa principală a necazului fizic e talmeş balmeşul din cap, proiecţiile distorsionate acompaniate de frici.

hypoxi-session-20-healthy-life

 Trebuie să apreciem starea de bine şi să ne dăm seama că nu e gratis, căci realmente de azi pe mâine, ha ha-ul se poate transforma în pa pa. Şi nu vrem să ştim cum e să ai dureri continue ca şi când ţi-ar erupe la infinit o măsea de minte sau cum e să nu te mai poţi deplasa şi igieniza pe cont propriu şi să ajungi povara degradată a celor din jur sau să fii la mâna medicinii alopate, blocată în timp şi impotentă în faţa atâtor afecţiuni.

Mulţumiţi-i fiecărei părticele din corp pentru rolul extraordinar pe care îl îndeplineşte, asta înainte de a păţi ceva care să vă facă conştienţi de existenţa acelei părţi şi de faptul că vă deservea atât de lin şi armonios.

„Sănătate, fericire şi îndeplinirea tuturor dorinţelor” , „numai sănătoşi să fim că pe restul le putem face”, „sănătate că-i mai bună decât toate” sau… să fim sănătoşi!

 Sursă foto: beasuccessfulentrepreneur.com , vetschoolsuccess.com, donnasicko.blogspot.ro