Prima ediţie ARThitecture la Cluj, un real success

Prima ediţie a ExpoConferinţei ARThitecture, un eveniment care a întrunit peste 200 de arhitecţi şi specialişti din domenii conexe arhitecturii a avut loc pe 15 noiembrie şi a fost realizat în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România. Scopul conferinţei a fost acela de a puncta excelenţa, calitatea şi performanţa în arhitectură, construcţii şi urbanism prin prisma unor prezentări, workshop-uri şi dezbateri.

[easyrotator]erc_83_1384770713[/easyrotator]

Printre speakerii invitaţi, nume rezonante atât din România cât şi din străinatate, s-au numărat: Toshihiro Kubota (Kubota & Bachmann Architects, Zurich), Jose Antonio Fernandez Uson (ACXT Arquitectos Madrid), Şerban Ţigănaş (Dico şi Ţigănas), Claudiu Toma (Parasite Studio), Gabriel Rosca (Cooplan), Alexandra Stoica (Das Engineering Grup), Vlad Sebastian Rusu (Vlad Sebastian Rusu Birou de Arhitectură), Adrian Soare (SYAA), Daniel Popa (Country Manager, Reynaers Aluminium).

Deși aflat[ la prima ediție, conferința ARThitecture  a demarat în forță și ne-a atras atenția atât prin tematica ambițioasă abordată: “ Calitatea în Arhitectura” cât și prin prezența unor speakeri de mare prestigiu în domeniul arhitectural din țară și din străinătate.

Tematicile și prezentările abordate au fost, de asemenea, de mare interes pentru domeniul architectural și pentru arhitecții prezenți în sală.

Personal, fiind unica reprezentantă a profesiei de inginer la această conferință – am avut o prezentare mai tehnică, dar de mare actualitate, exemplificând modul în care sistemele internaționale de certificare a clădirilor verzi ( LEED, BREEAM, DGNB, Living Building Challenge) contribuie la creșterea calității în mediul construit de pretutindeni.

Sursă foto: facebook.com/ArthitectureRo