Daniela Maier: „Un business care este generat de pasiune devine parte din tine”

Daniela Maier şi-a dorit mereu să devină arhitect. În prezent este vicepreşedinte al Ordinului Arhitecţilor din România – Filiala Transilvania şi gestionează diverse proiecte ce leagă arhitectura de comunitate şi cultură. Este adepta muncii din pasiune, iar când vine vorba de sacrificii în afaceri, le consideră necesare doar când acestea reprezintă ultima soluţie a unui demers.

Care sunt atuurile pe care trebuie să le aibă o femeie antreprenor?

Un antreprenor bun este pasionat de domeniul în care investește timp şi energie. O femeie antreprenor îşi foloseşte în egală măsură cu bărbatul antreprenor spiritul etic, inteligenţa, echilibrul, curiozitatea şi umorul în scopuri oneste și bine definite.

daniela maier 1

Cum găsiți echilibrul între business/carieră și familie?

Consider că viaţa mea profesională este locul în care pot să pun în practică valorile pe care încerc să le transmit copilului meu. Cred că cei mici au nevoie de modele reale, nu doar de cuvinte. Experienţele noastre sunt şi lecţiile lor de viață.

Încerc să caut în fiecare domeniu al vieţii lucrurile care îmi plac şi-mi dau echilibru. Un business care este generat de pasiune devine parte din tine, te defineşte și te formează. Nu cred în reţete pentru felul în care oscilăm între palierele vieţii noastre: business, carieră şi familie.

Cred în spirit etic, educaţie, bun simţ, pasiune şi dragoste ca valori pe care le transmitem mai departe, trăindu-le. Ele trebuie să se regăsească atât în viaţa personală, cât şi în cea profesională.

Ce sfaturi ați da femeilor care vor sa înceapă un business?

Să aleagă un domeniu pe care îl cunosc şi în care pot sa se dezvolte urmând vise, să încerce să transforme fiecare zi într-un mic pas înainte. Nu cred ca poţi să te dezvolţi sau să investeşti timp şi energie în ceva ce nu te pasionează. Cu siguranţă nu merită, indiferent de satisfacția financiară. Să creeze, să descopere şi să muncească cu bucuria unui copil. Sacrificiul este necesar doar atunci când este ultima soluţie şi nu înseamnă să te pierzi pe tine.

***

Daniela Maier a absolvit Facultatea de Arhitectură din Cluj, iar prin muncă a înţeles ce înseamnă „viaţa de arhitect”. „Biroul de arhitectură “Maier Studio” s-a dezvoltat cu ajutorul clienţilor care ne-au acordat încredere. Nu e uşor să spui nu proiectelor în care nu crezi, să încerci să nu faci compromisuri. Ai nevoie de prieteni la fel de visători ca tine şi am avut marele noroc să-i întâlnesc”, ne spune Daniela Maier.

Proiectul Scena Urbană s-a născut după ce Daniela a înţeles nevoia de comunicare între specialişti şi comunitate, administraţie şi constructori.

Implicarea Danielei Maier în activitatea OART a fost generată de nevoia de apartenenţă la o breaslă ce doreşte şi trebuie să impună calitate şi coerenţă într-un mediu construit cu impact major asupra vieţii noaste. Etică profesională, coerenţă în demersul architectural, colaborare între specialişti sunt câteva din ideile în care crede, pe care speră să le regăsească şi pe care doreşte să le transmită în calitate de vicepreşedinte al OART către comunitate şi potenţiali clienţi.