O zi 100% la feminin, la The Woman

„A face networking nu înseamnă să strângi o grămadă de cărţi de vizită, ci să-ţi construieşti relaţii”- Amalia Sterescu

Amalia Sterescu, primul ambasador The Woman, a dat startul conferinţei ce s-a desfăşurat vineri, 6 martie, la Grand Hotel Italia, printr-un discurs despre antreprenoriat feminin, urmat de lansarea cărţii „Tango cu viaţa”. Specialistă în public speaking a afirmat de la început că e o diferenţă să vorbeşti în faţa unui public preponderent feminin, care tinde să fie iscoditor, aşa că le-a rugat pe participante să fie îndurătoare cu tot ce urma să le aducă ziua dedicată business-ului feminin.

The Woman, WEB foto Calin Ilea 052 The Woman, WEB foto Calin Ilea 053

Aceastea le-a îndemnat pe doamnele şi domnişoarele prezente să nu acţioneze ca propria lor barieră, să nu fie proprii sabotori. Ne-am notat şi alte gânduri transmise de Amalia Sterescu, pe care le redăm aici, iar pentru poveştile şi sfaturile trasate de ea mai pe larg, vă recomandăm volumul amintit, „Tango cu viaţa”, publicat de Editura Şcoala Ardeleană.

The Woman, WEB foto Calin Ilea 125

„Prea gândim în alb şi negru şi nu… binar”

„Noi trebuie să ieşim în faţă şi să vorbim despre noi şi performanţele noastre”

„Unii angajatori cred că dacă ai fost în concediu de maternitate ai suferit o lobotomie şi nu mai eşti suficient de inteligentă”

„În viaţa ta poţi să joci mai multe roluri decât scrie pe cartea ta de vizită”

The Woman, WEB foto Calin Ilea 062

După câteva descrieri ale cărţii proaspăt lansate, făcute de unii dintre puţinii bărbaţi prezenţi la conferinţă, Vasile Dâncu şi Bogdan Roşca, a urmat primul panel de dezbateri, „Leadership Feminin”, în cadrul căruia au fost invitate la discuţia moderată de Raluca Anton Zaharia: Doina Costache, Cornelia Nicolae şi Monica Soare.

The Woman, WEB foto Calin Ilea 083

Imaginea unui lider feminin

Pentru Doina Costache, „leadeship is gender blind”, iar un lider trebuie să fie transparent, încrezător şi să ocupe de dezvoltarea constantă a viitorilor manageri. „Un lider bun nu ar trebui să fie diferit prin faptul că e bărbat sau femeie, ci ar trebui să îi inspire pe ceilalţi”, a completat-o Monica Soare, iar în aceeaşi idee, Cornelia Nicolae spune că un lider ar trebui să-şi ajute oamenii să evolueze şi să-i motiveze constant.

The Woman, WEB foto Calin Ilea 086

La capitolul greşeli, nimeni n-a rămas niciodată pe minus, iar cele trei invitate au spus că sunt mereu bucuroase să înveţe din greşelile lor, printre acestea numărându-se neascultarea pasiunilor şi lipsa de încredere în sine.

Al doilea panel s-a concentrat asupra temei „Femei în business: atuuri şi dezavantaje”, temă discutată de Cristina Chiriac, Ioana Filipescu şi Felicia Tulai.

The Woman, WEB foto Calin Ilea 092

Noi am revenit la îndemnul Amaliei Sterescu de a nu aduna doar cărţi de vizită şi, încercând să prindem cât mai multe din ofertele unei astfel de conferinţe, am alternat prezentările cu networking-ul. Am cunoscut-o astfel pe Gabriela Montoiu, care şi-a lansat la Cluj colecţia de eşarfe „Romana”. Am pipăit eşarfele mătăsoase, iar pe ea am luat-o la întrebări. Vom reveni în curând cu mai multe detalii.

The Woman, WEB foto Calin Ilea 104

Business local de succes

Panelul trei ne-a adus în faţă trei femei de afaceri din comunitatea clujeană: Sigina Luca, Genoveva Hossu şi Alexandra Stoica.
S-a discutat, printre altele, de trăsăturile pe care femeile le împrumută de la bărbaţi când vine vorba de afaceri. Pentru Genoveva Hossu nu există o diferenţiere, „e important ca fiecare să-şi asume rolul şi să dea best of-ul”, a spus Genoveva.

The Woman, WEB foto Calin Ilea 169

„Eu mă simt ca un bărbat în trupul unei femei, îmi place competiţia, nu-mi place să pierd, mă regăsesc ca un bărbat mai degrabă,dar încerc să nu-mi pierd feminitatea”, s-a prezentat Sigina Luca.

Alexandra Stoica şi-a amintit de începutul muncii la stadionul Cluj Arena, unde o masă întreagă de bărbaţi a crezut că e mai degrabă jurnalist, decât inginer. „Unii domni consideră că prezenţele feminine sunt mai delicate”, a explicat aceasta.

The Woman, WEB foto Calin Ilea 164

Şi acestea au discutat despre începuturile muncii, răsturnările de situaţie şi diverse păţanii care le-au adus în punctul în care sunt azi, au vorbit despre munca cu oamenii din jur, concluzionând că trebuie să ai specialişti alături de tine în orice afacere ai demara.The Woman, WEB foto Calin Ilea 172

Ultimul panel al serii, „Pasiune în muncă”, a fost dezbătut de Amalia Enache, Patrizia Paglieri, Corina Dobre şi Carmen Goldenberg, urmat apoi de o defilare de modă.

The Woman, WEB foto Calin Ilea 200 The Woman, WEB foto Calin Ilea 204

Credite foto: Călin Ilea