Dreptatea e ca sănătatea

Dreptatea e ca sănătatea, credea Nicolae Iorga. Eu cred că în drept e ca în sănătate, e mai bine să previi decât să tratezi.Health-Care-Law

Am pledat dintotdeauna pentru avocatura de prevenție. Experiența profesională mi-a dovedit că nu mă însel când zic că fiecare antreprenor, fiecare persoană care conduce o afacere, ar trebui să aibă avocatul ei, și poate chiar mai mult fiecare familie ar trebuie să aibă un avocat la care să poată apela oricând are nevoie.

Sfaturile juridice sunt mai puțin costisitoare decât tratamentul juridic al problemei ivite. Avocatul care îți cunoaște businessul te poate ajuta și sfătui să preîntâmpini situații juridice complicate, pe care  poate nici nu ți le imaginezi.  Sigur că, de pilda avocatul nu îți poate garanta corectitudinea sau incorectitudinea partenerului de afaceri, însă te ajută să previi sau să diminuezi riscurile, iar prin consultațiile pe care le acorda îți protejează interesele față de celalată parte.

Poate unii îmi veți spune că e mult mai simplu și pe deasupra e gratuit să dai un search pe Google atunci când te confrunți cu o problema de ordin juridic, pentru că sigur vei găsi o mulțime de modele de acte, contracte și forumuri cu păreri de tot felul, cele mai multe neavizate.  Eu vă răspund simplu: google-itul soluțiilor juridice poate dăuna grav afacerii Dvs sau problemelor personale. Doar știți zicala aceea veche ce nu dai pe mere dai pe pere? Până la urmă te costă mai mult să repari decât să preîntâmpini.

healthy law 1

Se zice că prevenția e cea mai bună protecție, așadar vă invit să reflectați la cele de mai sus.

Și pentru că Revista Bulevard mi-a dat dreptul să public în fiecare joi câte o tableta juridică pentru dumneavoastră, eu am obligația, pe care promit să o respect, de a vă  oferi  sfaturi juridice utile și pertinente.

Surse foto: aarp.orgwhatishomehealthcare.org