Amantă… de exemplu

Un subiect pe cât de controversat și tabu, pe atât de prezent în chiar istoria omenirii – statutul de amantă – m-a intrigat zilele acestea.

Se spune că fiecare femeie a fost cel puțin o dată amantă (da, unii m-au contrazis… amantă poți fi însă și cu voia și fără voia ta), din diverse motive: o atracție nebună, lipsa verighetei expuse (sau măcar a urmei acesteia) o nevoie acută de atenție, sau pur și simplu pentru că fructul interzis este mai interesant.

amanta

Ca amantă, nu trebuie să-ți faci griji pentru febra copiilor, să aduni șosetele împrăștiate prin casă sau să dai bine la evenimentele adoratului. Ești liberă, sau așa ceva, pentru că disponibilitatea la telefoanele misteriosului domn trebuie să fie de 100%. Mai mult, ca amantă ai parte de interes, pasiune, iubire, cadouri și voie bună. Dar toate cu porția (mică de regulă), pe principiul, „mai răruț, că-i mai drăguț”, exclus sfârșitul de săptămână!

Gândindu-mă la motivația care ne-ar putea transforma în amante, am identificat două tipuri de amante. A și B

A     Amanta cu A mare, cea care speră, crede și nădejduiește că într-o zi va fi ea cea care își va petrece sărbătorile alături      de râvnitul zimbru

B    Barter este un tip de întelegere, suficient pentru amanta de profesie –  ea punându-și la dispoziție … piOS-ul și el cardul (cât este mai închis la culoare cu atât dragostea este mai mare, eviDent…)

head

Ca amantă nu te vei bucura însă niciodată de o jumătate de zi cu el, furată din programul de muncă, savurând o ciocolată caldă în vitrină la Francesca, admirând o toamnă nebun de frumoasă; nu îți vei primi cutiuța muzicală sau diAmantele (cadou de la Moș Craciun) în seara de ajun, ci … înainte sau după; nu vei fi adormită de mâinile lui jucându-se cu părul tău și nici nu vei fi trezită în fiecare dimineață de sărutul lui cald și de-o mângâiere. Totul se întâmplă pe ritmul și regulile impuse de soție (fiecare să ș-o ție pe a lui), mai urâtă, mai bătrână, mai puțin dispusă la chicoteli și mângâieri pe creștetul chel (după 20 de ani în care i-a stat alături!), dar cea care îi poartă numele.

Tu ce ai vrea sa fii?

Sursă foto: catclause.wordpress.com, sodahead.com