Soții Tomoioagă Nicola, cei care au pus clubul Midi pe harta lumii

Un cuplu tânăr, inteligent şi cu o putere de a iubi ieşită din comun. Un model pentru generaţia contemporană, soţii Tomoioagă Nicola conduc Club Midi, prima locaţie din Transilvania adresată în exclusivitate muzicii electronice, un club de referinţă atât pe plan naţional, cât şi pe harta traseelor internaţionale a celor mai buni DJ şi artişti ai momentului din întreaga lume. Anul acesta, Midi ocupă poziţia 51 în top 100 al celor mai apreciate cluburi din lume, întocmit de DJ Mag, iar anul trecut a fost considerat cel mai bun club din România, conform Nights Awards. Vă invit să-i cunoaşteţi:

DSC_0038

Când și cum a început povestea Midi?

Raluca: Am început în urmă cu cinci ani într-un moment în care eu şi Cristi am hotărât să facem un club care să se adreseze exclusiv muzicii electronice. Eu tocmai revenisem în ţară după patru ani în care am studiat la Roma şi Londra, iar Cristi începuse să devină tot mai cunoscut pe plan local ca dj de muzică electronică şi organizator de astfel de evenimente. Am observat că publicul clujean răspundea pozitiv la acest gen de evenimente, tinerii cunoşteau şi ascultau mixurile multor dj, aşa că scena era pregătită pentru un astfel de club. Pe lângă toate acestea, mie mi-a plăcut mereu să dansez, să ies în cluburi, să ascult muzică bună şi cred că acest lucru mi-a dat determinarea să mă aventurez într-un astfel de business.

290487_10150907120150179_439163065_o

Conform Top 100 clubs, publicat de Dj Mag, Midi se clasează pe locul 51 în topul celor mai prestigioase cluburi din lume. Ce se află în spatele acestui titlu?

Raluca: Primele lucruri care îmi vin în minte ar fi multă muncă şi perseverenţă, un line-up consistent şi o echipă bună. Am încercat să explorăm cât mai multe zone muzicale, de la techo şi house, la dubstep şi drum&bass, am adus dj de top din toate aceste zone reuşind să satisfacem tineretul din Cluj şi nu numai. Am demarat diverse proiecte de lungul timpului, un exemplu ar fi campania „Vreau dj”, prin care fanii s-au implicat direct în alegerea dj-ilor pe care doreau să-i vadă la noi în club. În permanenţă există un schimb de idei şi informaţii între noi şi clienţii noştri, pentru că până la urma ei au făcut posibilă clasarea clubului într-un top atât de prestigios, prin prezenţa la evenimente şi atmosfera incredibilă pe care au creat-o de fiecare dată. Ştim asta pentru că am primit un feedback pozitiv de la fiecare artist ce a păşit la noi în club, toţi sunt uimiţi de receptivitatea publicului şi de nivelul technologic al clubului.

335581_10150790663990179_1648708796_o

În permanenţă încercăm să aducem artiştii cei mai ceruţi, atât la noi, cât şi în cluburile din restul lumii, să avem un line-up ce include nume de top, nume ca şi Luciano, Richie Hawtin, Marco Carola, Ricardo Villalobos. Cred că asta ne-a ajutat să ne menţinem în topul DJ Mag pentru 3 ani consecutiv. În timp, am ajuns să închegăm o echipă foarte bună, cu oameni dedicaţi care apreciază viziunea noastră şi care îşi concentrează eforturile pentru a promova clubul şi a menţine un standard ridicat.

Cum este să fii acționar la cel mai bine cotat club din țară și din Europa de Est?

Raluca: Niciodată nu am pus problema aşa, dar recunosc că sună bine. E un sentiment plăcut când lumea apreciază munca noastră şi consideră clubul ca fiind de referinţă atât pe plan local cât şi internaţional. De la început nu am acceptat să facem compromisuri, am optat pentru sunet performant, un sistem de video proiectoare complex şi un design unitar pentru că până la urmă toate contribuie la experienţa pe care o are fiecare client care vine în club. Nu suntem doar acţionari, ci ne-am implicat dintodeauna în fiecare aspect managerial al clubului şi asta ne ajută să anticipăm schimbările din industrie, pentru că în fiecare an scena muzicală evoluează.

417726_10152658628010179_1022587217_n

Club Midi: business or pleasure?

Cristi: Business şi pleasure, asta e reţeta oricărui business de succes. Club Midi a început din pasiunea pentru muzică şi din dorinţa de a face evenimente şi de a aduce dj internaţionali la Cluj. Dar niciodată partea de organizare nu a fost neglijată. Noi am încercat tot timpul să dezvoltăm şi să perfecţionăm acest business.

Cel mai iubit DJ?

Cristi: Au fost mai mulţi preferaţi ai clubului. În primii ani au fost băieţii de la Audiofly, care au cucerit publicul cu seturile lor speciale de deep-house. Iar în ultimii ani cel mai iubit dj a fost Marco Carola, un dj italian de tehno, a cărui muzică este energie în starea cea mai pură.

Cristi, ce muzică asculţi în timpul liber?

În ultimul timp am ascultat mult rock: Black Sabbath, Megadeth, Metallica, Nirvana, The Ramones, asta ca să numesc câteva trupe favorite, dar prefer să ascult albumele lor mai vechi.

Este aceasta cariera pe care ţi-ai dorit-o sau aveai altceva în minte?

Muzica pentru mine este o pasiune, un hobby, dar nu o carieră. În rest, eu mă consider un antreprenor, am început business-ul Midi din pasiune şi a devenit şi profitabil în timp. Dar mai vreau să încep şi alte proiecte în viitorul apropiat care nu au legătură cu muzica, şi unde poate nu este la fel de multă pasiune, dar vor fi noi provocări şi noi posibilităţi de a evolua.

Ce alte pasiuni mai aveţi?

Raluca: Iubim sporturile de iarnă, documentarele şi călătoriile. E o plăcere când vedem cum Cezar creşte şi îl putem implica în tot mai multe activităţi şi ne poate însoţi în vacanţe. Iarna aceasta am încercat să-l învăţăm să schieze, dar nu a fost foarte încântat, cred că mai putem avea puţină răbdare.

DSC_0012

Ce designeri români preferaţi?

Raluca: Recunosc că fac parte din categoria de oameni care încep să cunoască designerii români de abia după ce devin cunoscuţi pe plan internaţional. Şi asta e numai în defavoarea mea pentru că sunt mulţi designeri talentaţi şi la noi, dar cred că e încă dificil să ajungi la creaţiile lor, hainele sunt exclusiviste sau se găsesc în puţine locaţii. Pe plan local o cunosc pe Diana Antohi, un designer care creează haine pe gustul meu, foarte feminine şi din materiale fine la care adaugă diverse broderii parcă desprinse din trecut.

Cu ocazia nunţilor de vară mi-am promis o rochie Maria Lucia Hohan, poate cel mai cunoscut (cel puţin de mine) designer român al momentului. Deşi rochiile ei mătură toate covoarele roşii şi le-am remarcat în multe reviste de fashion, a reuşit să creeze un produs accesibil pentru că ne dă şi nouă posibilitatea să achiziţionăm orice rochie online şi la un preţ totuşi accesibil. Şi pentru asta o admir foarte mult.

Care este viitorul copiilor noştri? Credeţi în el, aici?

Raluca: Cred într-un viitor bun pentru copiii noştri chiar aici la noi în ţară, dar până la urmă ei sunt singurii care vor decide unde aleg să se formeze profesional. Pentru mine a fost un test pozitiv, dar greu, să stau 4 ani la studii departe de casă, a ajuns să-mi fie dor de familie, de Cristi, de tot ce mă lega de casă. Dar sunt şi alţi mulţi tineri mai puţin ancoraţi în viaţa de aici, un exemplu ar fi sora mea care încă locuieşte şi lucrează la Londra, şi care a avut determinarea să rămână departe de casă şi poate chiar se va stabili acolo definitiv.

DSC_0027

Observ că suntem generaţia de părinţi cu o altă viziune, crescuţi şi formaţi în România modernă, într-o lume nouă, conectată mai mult la informaţie care ne-a făcut să înţelegem cât de important este să ne implicăm activ în pregătirea copiilor noştri şi să realizăm că avem o îndatorire mult mai mare faţă de copii decât aceea de a-i trimite la şcoală.