Adi Hădean deschide „MEATic”, primul său restaurant în Oradea

  • Adi Hădean își deschide primul său restaurant în centrul orașului Oradea
  • Restaurantul se numește “MEATic” și va fi deschis publicului începând cu data de 3 mai, de marți până duminică, în intervalul orar 12:00 – 23:00  
  • Conceptul restaurantului are la bază carnea gătită încet, în slowcooker sau la grătar, precum și pizza artizanală, din aluat cu maia, cu hidratare mare și maturare lentă

MEATic-Restaurant-by-Adi-Hadean (1)

Adi Hădean lansează astăzi primul său restaurant, situat în centrul orașului Oradea. Cu un meniu compus în întregime de Adi Hădean, „MEATic” este construit în jurul mâncărurilor preparate cu răbdare și atenție, la cuptorul de cărămidă. Conceptul are la bază carnea gătită încet la slowcooker, afumată lent, coaptă pe grătar și gătită domol pentru a scoate în evidență gustul natural al cărnii, dar și aromele care îl completează.

Meniul „MEATic” va include o varietate de pizza artizanală din aluat cu maia, foarte bine hidratat și maturat la rece până la 48 de ore, o procedură care îi conferă gustul crocant și savuros al pâinii artizanale franțuzești.

„MEATic reunește două concepte: barbecue & smoke house și pizzerie, totul gătit încet, ca în Ardeal. Pizza este din aluat cu hidratare foarte mare și cu fermentare foarte lungă. O lăsăm să dospească undeva până la 3 zile. Pentru carne folosim un pit box, un smoker pe care îl alimentăm cu cărbune și la care generăm fum cu lemn de esență tare, uscat cel puțin 2 ani. Aici punem coaste de vită, coaste de porc, ciolan de porc, rață întreagă, pulpe de rață, chestiuni de felul ăsta. Asta avem la baza meniului, un meniu destul de scurt, pe care să-l putem stăpâni cât mai bine și din care să punem pe mesele oaspeților noștri mâncare gustoasă”, a explicat Adi Hădean.

Restaurantul propune o reîntoarcere în trecut, la conceptele extrem de valoroase ale bucătăriei tradiționale, în care vatra de gătit reprezintă centrul gospodăriei și readuce în prim plan gustul simplu, autentic, cu miros de jar și de fum, cu mâncare clocotită domol în sobă din zorii dimineții. O abordare care reașază bucătăria de restaurant pe noi fundamente, în care tehnica tradițională face loc abordărilor moderne și influențelor gastronomice mondiale.

Restaurantul este deschis publicului larg începând cu data de 3 mai, în intervalul orar 10:00 – 24:00, de marți până duminică (lunea este închis) și este situat pe Strada Barbu Ștefănescu Delavrancea, Nr. 3.

Rezervările se pot face la numărul de telefon 0754 991 133, iar livrările se preiau la numărul 0747 991 133.

Despre Adi Hădean

Adrian Hădean s-a făcut cunoscut în lumea exigentă a gastronomiei ca urmare a pasiunii, dedicării și talentului său culinar. Experiența gastronomică începe în anul 1998 când își face debutul în bucătăria profesionistă. De atunci, a găzduit o serie de emisiuni TV, a publicat cărți sau a contribuit la publicarea lor și s-a făcut cunoscut prin numeroasele proiecte sociale în care s-a implicat de-a lungul timpului. Pasiunea devenită profesie o împleteşte cu celelate preocupări ale sale, fotografia şi scrisul, blogul său culinar fiind vizitat de peste 27 milioane de vizitatori de la lansare și până în prezent, cu o medie de 20 de mii de vizitatori unici pe zi. Pasiunea cu care scrie, găteşte şi talentul său aparte l-au făcut pe Adrian Hădean, unul dintre cei mai apreciați bloggeri culinari din România.