Școala de bucătari, la Cluj

Cu ceva timp în urmă, anunțam lansarea Asociației Adi Hădean, un proiect pe care am fost nerăbdător să-l vad realizat și care va avea nevoie de susținerea voastră, a tuturor celor care doresc să se implice și simt că, într-o oarecare măsură, rezonează cu proiectele și activitățile noastre.adi hadean

Și pentru că scopul declarat al Asociației este educația gastronomică, nu este deloc întâmplător ca primul proiect pe care îl promovăm este un program educațional desfășurat în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, din Cluj Napoca. Este un program ambițios prin care ne propunem să punem bazele unei Școli de Bucătari, în Cluj–Napoca, o școală care va fi deschisă tinerilor cu pasiune și talent, dar care nu dispun de posibilități financiare pentru a accesa singuri cursurile unor școli de profil, din străinătate sau de la noi din țară. O școală bună, am mai spus-o, costă și nu toți își permit să acceseze aceste fonduri. E păcat, pentru că astfel se irosesc multe talente.

De data asta, pot să ajut și să mă asigur că măcar o parte din acești tineri vor avea șansa unui start în viață, pe acest drum al unei cariere în gastronomie. 10 tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 21 de ani, și cu liceul absolvit vor începe din toamnă cursurile Școlii de bucătari. Aplicațiile sunt deschise, începând de astăzi, pe adresa de mail pr@adihadean.ro și vor conține în mod obligatoriu o scrisoare de intenție, împreună cu un CV și o declarație pe propria răspundere că nu au venituri/au venituri mici. Aplicațiile vor fi deschise până pe data de 31 august, urmând ca pe data de 10 septembrie să anunțăm cei 10 selectați care vor începe cursurile din luna octombrie.

Citiți mai multe pe adihadean.ro