Marsala, băutura zeilor

Câteva zile doar ne mai despart de noul an, iar revistele de modă și lifestyle ne anunță, la unison, că specialiștii Institutului Pantone au ales culoarea anului 2015, marsala, inspirți fiind de vinul omonim. E clar că, odată cu noul an, fashionistele își vor descoperi o nouă preferință și în materie de băuturi, vinul de Marsala.

1

Originile acestui vin provin din podgoriile din sud-vestul Sicilie, cunoscute astăzi sub numele de Marsala. Legendele leagă acest vin de celebrările lui Dionysos, recunoscut, în mitologia greacă, drept Zeul Vinului. Istoia recentă a acestui vin licoros îl plasează printre vinurile preferate ale englezilor, „demn de masa oricărui gentilom” (Lordul Keith).

Aroma vinului Marsala este savurată ca aperitiv, între cele două feluri principale de mâncare, dar și ca aditiv în prepararea unor rețete de pui, dar și a unor deserturi. Cea mai cunoscută este rețeta originală, italiană, de Tiramisu care combină aroma deosebită a acestei licori cu cea tare a cafelei. Pe lângă aceste combinații, Chef Adrian Hădean vă propune și o rețetă de Marsala gelato, pe care o puteți găsi aici.

2

Tiramisu by Chef Adrian Hădean

3

Marsala gelato by Chef Adrian Hădean

Așadar, în 2015, nu ne rămâne decât să ne bucurăm din plin de proprietățile acestei băuturi, fie că alegem s-o facem pentru a ne îmbogăți garderoba, fie pentru a ne răsfăța papilele gustative.

Sursă foto: adihadean.ro, pinterest.com