Horia Brenciu, show electrizant la Balul Operei 2016

A XXI-a ediţie a Balului  Operei,  eveniment care va avea loc la Opera Naţională Romană din Cluj-Napoca, sâmbătă, 5 martie 2016, stă sub semnul Broadway-ului şi al glamour-ului american.

Horia  Brenciu & HB  Orchestra Big Band vor urca sâmbătă pe scena Operei clujene într-un show strălucitor, plin de ritm, sugestiv intitulat Sinatra.

Horia  Brenciu a pregătit şi de această dată un spectacol electrizant:  „Pe 5 martie voi fi împreună cu Big Band-ul meu pe scena Operei Naţionale Române din Cluj, în cadrul celei de-a XXI-a ediţii a Balului Operei. Momentul nostru îi va omagia pe celebrii artiști de muzică swing şi jazz: Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr., Bobby Darin sau Fred Astaire”.

Celebrul artist le-a dat întâlnire clujenilor la Balul Operei 2016: „Sunt nerăbdător să cânt împreună cu publicul clujean cele mai cunoscute piese swing şi să aduc pe scenă o parte din concertul pe care l-am susţinut, acum aproape un an, la Sala Palatului, într-un spectacol eveniment, la împlinirea celor 100 de ani de Sinatra”, a declarat Horia Brenciu. 

Marele Bal al Operei, devenit o tradiţie la Cluj-Napoca din anul 1992, ajunge anul acesta la cea de-a XXI-a ediție. Organizatorii propun şi în 2016 un eveniment dedicat valorii, prilej de reunire a personalităţilor marcante, a elitelor vieţii economice, culturale şi politice.

În deschiderea evenimentului, amfitrionii, presa și televiziunile întâmpină invitații pe covorul roșu așternut pe treptele Operei, sub cupola virtuală a unui mirific spectacol de lumini, sunet și lasere.

După tradiționalul pre-show mediatic de pe covorul roșu, Balul Operei aduce în fața publicului un spectacol în premieră, de musical on Broadway, sub bagheta lui Gabriel Bebeșelea, în regia Mihaelei Bogdan, actorii dansatori-coregrafia Răzvan Mazilu, ansamblul de step condus de Adrian Strâmtu și un moment din Musicalul Chicago imaginat de Cătălin Botezatu.

În decorul aranjamentelor florale excepționale create de designer-ul floral Florina Bogdan, spectacolul prezentat de Rareș Bogdan și Irvin Doomes continuă cu tradiționala decernare a Trofeelor Lya Hubic, a Premiului Mecena, Emblemă de Cluj, a titlului de Senior al Cetății și Spiritus Mentor.

afis balul operei

După o pauză de șampanie, recitalul susținut de AXenia pe scena special amenajată din foaier și o prezentare a Casei Contessa – Niculina Mureșan, cea de-a doua parte a Balului continuă cu spectacolul Sinatra, într-un alt registru, dar în același spirit de Broadway, susținut de Horia Brenciu & HB Orchestra Big Band.

Marele Bufet al Balului Operei, realizat cu sprijinul Euphoria, Tokyo, Crush, ZaZa, Alexandrion, BDG, Moak, Leonidas și recitalul susținut de excepționalul cântăreț de culoare Irvin Doomes vor face din această ediţie o seară de neuitat.

Biletele pot fi achiziţionate de la Agenţia Operei Naţionale Române Cluj-Napoca sau de la Ticket Events Iulius Mall.