Concert Educativ, pe scena Colegiului Academic

Miercuri, 13 mai, de la ora 17:00, Filarmonica de Stat „Transilvania”, invită publicul clujean, cu mic, cu mare, la ultimul Concert Educativ din stagiunea 2014-2015.

Orchestra Simfonică a filarmonicii va fi dirijată de Gabriel Bebeșelea, iar Flaviu Mogoșan va fi naratorul poveștii simfonice „Petrică și Lupul”, de Serghei Prokofiev.

13 mai mail mic

Absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, unde a studiat cu Petre Sbârcea, Gabriel Bebeşelea a urmat apoi cursurile de masterat al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, cu Horia Andreescu, în prezent fiind doctorand al aceleiaşi instituţii, sub conducerea lui Dan Dediu. De asemenea, dirijorul este masterand al Universität für Musik und darstellende Kunst din Viena, sub îndrumarea profesrului Mark Stringer.

Flaviu Mogoșan a început studiul muzicii la 6 ani, în cadrul Liceului de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, orașul natal. A studiat violoncel, mai apoi trombon și în paralel pianul. Fiind fiul solistului de operă Gheorghe Mogoșan, a fost de la o vârstă fragedă prezent la spectacolele operei din Cluj cât și ale filarmonicii, fapt care l-a motivat să devină muzician.

Biletele se pot cumpăra de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, la parter în incinta Casei de Cultură a Studenţilor, Tel. 0264 43 00 60) conform programului: Luni & Miercuri 10 – 14, Marţi & Joi 12 – 18 şi Vineri 10 – 14 sau cu o oră înainte de concert, direct de la locaţia acestuia. Pentru Concertele educative:5 lei/ concert – preţ unic.