Balul Operei cu accent de sushi

Prima seară a celei de-a XIX-a ediții a Balului Operei s-a încheiat… „impresionant”, pe scena Operei Naționale, oaspeții înghesuindu-se la coadă pentru a servi sushi, în ton cu tema de anul acesta de inspirație rusească (a se citi ironia printre rânduri!). Dar să o luăm cu începutul.

IMG_9574

Invitații au pășit pe covorul roșu începând cu ora 18:00. Acolo au rămas însă până la 18:30 când a fost permisă intrarea în Opera Națională. Bun prilej pentru socializare la cele câteva (puține) grade din termometru? Dacă ar putea vorbi febra de a doua zi…

IMG_7880

Am rămas plăcut surprinși de îmbunătățirea ținutelor oaspeților. Rochii de seară elegante, blănuri fine, smoking-uri și frac-uri, toate încadrându-se perfect în tabloul unui bal. Și totuși, nici anul acesta nu am fost scutiți de cizme de iarnă sau mai rău, cizme de cauciuc, dresuri lucioase în sandale, eșarfe a la Moulin Rouge, jeanși sau ținute de birou. Cu riscul de a mă repeta, vă recomand cu căldură dr. Google pentru a desluși misterul dress code-ului pentru bal.

IMG_7854

IMG_8834Am apreciat aranjamentele florale care au îmbrăcat interiorul teatrului într-o haină de sărbătoare.

IMG_8709

O mulțime de oaspeți de seamă au luat parte la ediția din acest an a Balului Operei, sala fiind aproape plină la începerea spectacolului de operă și balet conceput de Marius Budoiu, directorul Operei Naţionale Cluj-Napoca, în regia artistică a lui Tiberiu Simu şi coregrafia Feliciei Şerbănescu. Desigur, cum ora exactă se spune că se dă la București și nu la Cluj-Napoca, nu au lipsit nici întârziații, oaspeți importanți de altfel (n.r. Cătălin Botezatu), determinând întârzierea începerii spectacolului.

Prezentarea de modă a colecției „Țarina” a lui Cătălin Botezatu s-a potrivit temei balului, designerul fiind recompensat de către organizatori cu premiul „Moda cum Laude”. Nu a lipsit însă ca și în alți ani decernarea unui premiu de Miss (pentru o clipă am avut impresia că mă aflu în locul greșit).

IMG_9487

Un gust amar mi-a lăsat și co-prezentatoarea lui Rareș Bogdan, cântăreața Anca Țurcașiu, tot ceea ce a caracterizat-o fiind bâlbele și atitudinea fadă.

IMG_8434

Punctul culminant al serii a fost finalul, că deh, e ceea ce îți rămâne întipărit pe retină: bufetul de sushi servit pe scena Operei Naționale! Pe lângă faptul că invitații s-au înghesuit pe scenă într-un mod grotesc, nu pot să nu mă întreb care este legătura între sushi și Rusia… poate faptul că se servește crud?! Și să nu uităm de muzica de club servită la fel de rece pe scenă. Cireașa de pe… sushi!

IMG_9741

IMG_9644IMG_9558

Foto: Călin Ilea