Flori pentru florărese. O campanie… protejată!

8 martie a adus surprize pentru florăresele din Cluj: ele au primit în dar flori de la un magician și un blogger! Pentru al doilea an consecutiv, de Ziua Femeii, mentalistul Cristian Gog, împreună cu bloggerul Dan Ciulea și cu membrii asociației Magic People, sprijiniți de Agenția de proprietate intelectuală TAS, au oferit flori doamnelor și domnișoarelor angajate în florăriile clujene.

Dacă în 2015 nu au reușit să ajungă în toate florăriile din oraș din cauza lipsei unui sponsor, anul acesta visul “oamenilor magici” s-a împlinit: cu sprijinul Agenției de proprietate industrială TAS, fiecare florăreasă, inclusiv cele din piețele Mihai Viteazu, Flora, Zorilor, etc au primit acest cadou. Femeile au fost emoționate până la lacrimi.

„La fel cum nimeni nu se gândește să cumpere flori florăreselor, tot așa nimeni nu se gândește să-și monitorizeze marca după ce o înregistrează. De foarte multe ori e simplu să găsești un nume pentru afacerea ta și să crezi că e al tău pe vecie, la fel cum ți se pare normală respingerea ideii de a le oferi un clasic buchet de 8 martie celor care sunt înconjurate de flori în fiecare zi. Dar nimic nu este atât de simplu pe cât pare! Știi că unele dintre aceste doamne și domnișoare nu au mai primit un buchet de flori, nici măcar de ziua lor, de ani de zile, deși se gândesc la un asemenea cadou de câte ori împachetează un buchet pentru altcineva? Știi ce se întâmplă dacă nu îți monitorizezi marca înregistrată? Te poți trezi că “vecinul” tău și-a făcut o afacere cu un nume aproape identic cu al tău, pentru că tu nu l-ai contestat!”,  a explicat Adina Țimonea – avocat şi consililier în proprietate industrială, această colaborare inedită.

Agenția TAS se ocupă atât cu înregistrarea, cât și cu monitorizarea permanentă a mărcilor și a indicațiilor geografice, la nivel național și internațional. Oferă de asemenea consultanță și asistență juridică (inclusiv reprezentare în instanță) de specialitate in domeniul proprietății intelectuale.