Lecție de viață, din partea a 30 de bunici fericiți

30 de seniori s-au bucurat de o masă festivă, încărcată cu bunătăți, și au întreținut o atmosferă demnă de sărbătoare, miercuri, 22 aprilie, la pensiunea La Mesteceni, din localitatea Sălicea.

Conceput sub numele de „Bunici fericiți”, evenimentul a fost organizat de proprietara pensiunii, Ioana Oprea, în colaborare cu Asociația Magic People. La pregătirile pentru această ocazie, a luat parte și Tudor Marcu, participantul clujean de la cea de-a 4-a ediție a concursului Masterchef, care, împreună cu organizatorii, a pregătit invitaților o masă festivă, încărcată cu preparate alese.

Invitații au primit cu entuziasm surpriza pregătită și, în schimb, au întreținut o atmosferă de sărbătoare: au dansat, au cântat la vioară și au pus în scenă o scurtă piesă de teatru, pregătită în prealabil.

bunici fericiti 2

Pe lângă prânzul oferit de Ioana Oprea, cei 30 de seniori au avut ocazia să parcurgă unul dintre traseele pădurii Făget: Broscuța Albă, îndrumați de reprezentanții Asociației Magic People: Dan Ciulea și Cristian Gog.

Întrebat care a fost criteriul de selecție al invitaților pentru acest eveniment, Dan Ciulea a menționat că aceștia au fost aleși în funcție de implicarea lor în activitățile Asociației Magic People: ”Pregătim diverse activități prin intermediul cărora își pot petrece timpul liber: jocuri sociale, activități culturale interactive: ca exemplu trupa de teatru și multe altele de acest gen. Invitația la masă este doar un bonus, prin care ne dorim să le arătăm că implicarea lor nu este trecută cu vederea și, în același timp, este răsplătită. Acest lucru, desigur, din dorința de a-i stimula să se implice în continuare.”

bunici fericiti 1

”Am rămas plăcut surprinsă de pofta lor de viață și de entuziasmul debordant. Mi-au transmis fericirea și mulțumirea lor și nu pot să spun decât că îmi doresc să reușesc să organizez acest eveniment și la anul” , a declarat proprietara pensiunii La Mesteceni, Ioana Oprea.

„Bunici Fericiți” se înscrie în seria evenimentelor organizate în cadrul proiectului ”Nepoți de Crăciun”, conceput de asociația Magic People. „Nepoți de Crăciun” este un proiect de voluntariat care își dorește să ajute clujenii în vârstă să intre în atmosfera de basm a sărbatorilor de iarnă, chiar dacă nu au norocul să fie înconjurați de familie.

bunici fericiti 3