Picnic cu bunicuţii, a doua ediție

De 1 mai,  Asociația Magic People a mers la picnic cu 50 de bunicuţi. Membrii asociației Magic People (organizatorii Nepoți de Crăciun) şi-au petrecut ziua cu vârstnicii de la Centrul de zi pentru vârstnici nr 1 Cluj, în Parcul Central, unde le-au pregătit bunicilor surprize culinare cu ajutorul Teodorei Rogobete (Teo`s Kitchen), Chef George Baciu, Salad Box, Coral Impex Cluj Napoca şi IRSAP.

Anul trecut am mers la Picnic cu bunicuţii în luna august şi am văzut cât de bine s-au simţit bunicii la iarbă verde şi cât de important este pentru ei să organizeze cineva ieşiri de acest gen. De aceea am decis să ieşim din nou cu ei, într-o zi în care au fost obişnuiţi de mici să iasă din case, însă a fost o ieşire specială, pentru că scopul acestui eveniment a fost să le aratăm cum se poate mânca sănătos la un picnic.” – a declarat Cristian Gog, preşedintele Asociaţiei Magic People.

Picnic_1Mai045 Picnic_1Mai100

De 1 mai s-a încheiat proiectul pilot al Comisiei Europene “We Love Eating”, organizat de Magic People în parteneriat cu Primăria Cluj Napoca, însă cei din asociaţie nu doresc să oprească activităţile sănătoare pentru bunici, şi spun că vor munci în continuare în această direcţie, pentru a avea rezultate cât mai bune cu bunicuţii.

Picnic_1Mai098

“Pentru că am organizat proiectul pilot “We Love Eating”, ne-am dorit ca toate activităţile cu bunicii, care împlică mâncare, să fie într-o direcţie sănătoasă, chiar dacă bunicii nu au fost obişnuiţi cu pinicuri fără grătare sau cu bucătari care să le vorbească despre cum să mănânce. De aceea, alături de noi a fost Teodora Rogobete, care le-a pregătit bunicilor salată de vinete, salată de ton şi brioşe cu morcovi ca desert, şi vorbit cu vârstnicii despre cum să mânânce mai sănătos şi mai ales ce să mănânce. Tot în această direcţie, au participat şi cei de la Salad Box, care le-au adus bunicilor supă cremă mazăre sau porumb, salate şi limonadă. Bunicii nu erau obişnuiţi cu astfel de mâncăruri, şi au fost foarte receptivi la tot ce i-am sfătuit şi la noile reţete de mâncare sănătoasă. A fost o zi frumoasă, şi sigur vom mai organiza astfel de ieşiri pentru bunicuţi. Pentru acest eveniment reuşit vreau să le mulţumesc celor de la Salad Box, Teodorei Rogobete, lui Chef George Baciu, celor de la Coral Impex Cluj Napoca  şi IRSAP, pentru că nu am fi reuşit să facem aceşti bunici fericiţi fără ajutorul lor. ” – ne-a spus Dan Ciulea, vicepreşedintele Magic People.

Ca de fiecare dată, atmosfera a fost una de distracţie în rândul bunicilor, vioara fiind nelipsită de la evenimentele organizate de Magic People. Bunicii s-au simţit bine, au mâncat sănătos şi au petrecut o zi frumoasă în compania “nepoţilor” de la Magic People.

Picnic_1Mai015 Picnic_1Mai102