Ramona Mîndru: „Pasiunea mea pentru tot ceea ce fac îmi dă putere şi  nu mă oboseşte”

Ramona Mîndru, art director Catwalk, ne va vorbi despre reuşitele sale în afaceri la conferinţa „Ele au reuşit” din 19 octombrie, de la Cluj-Napoca. Între timp, am stat de vorbă cu ea despre antreprenoriatul feminin, echilibrul între viaţa personală şi cea profesională şi ne-a transmis câteva sfaturi pentru femeile care doresc să înceapă un business.

Care sunt atuurile pe care trebuie să le aibă o femeie antreprenor? 

Ca să vă răspund la această întrebare, simt nevoia să vă spun din experienţa personală că sunt o mare visătoare. Visele mele au fost şi sunt sursa mea de decolare atât în viața profesională, cât şi în cea personală. Sunt multe vise care se sting în timp ce se consumă, dar sunt care se decantează, în sistemul valorilor, educaţiei şi experienţei mele.

ramona mindru

Tot din tolba personală vă spun că îmi plac foarte mult clipele şi momentele când sunt eu cu mine şi mă simt minunat, dar tânjesc după oameni. Oamenii sunt o sursă inepuizabilă, mereu sunt pregătită pentru orice provocare pe care aceştia o lansează.

Dorinţa mea de a fi mereu în continuă schimbare şi nevoia pe care o simt constant în a aduce ceva nou în acţiunile şi activităţile mele sunt datorită dragostei pe care o am pentru oameni. Ei mă inspiră şi mă provoacă.

Mereu am fost adepta şi am luptat în a construi proiecte cu oameni care au o gândire pozitivă, pentru că rezistenţa mea este slabă în prezenţa persoanelor negativiste! Reuşita unor proiecte constă şi în a avea multă răbdare, multă ambiţie şi un corp sănătos.

Cred că o antreprenoare trebuie să aibă viziune, să iubească schimbarea, inovaţia, să aibă încredere în ea şi în ideile ei, să fie energică și să-i poată motiva pe cei din jurul ei.

Cum găsiți echilibrul între business/carieră și familie?

Mi-am dat seama că pasiunea mea pentru tot ceea ce fac îmi dă putere şi nu mă oboseşte, astfel încât, după o zi încărcată cu multe obiective, planuri şi evenimente, reuşesc să îmi păstrez echilibrul şi starea de bine.

După orele de muncă (încerc să nu depăşesc 9 ore) aleg să-mi împart ziua cu cei dragi mie, făcând sport sau stând cu mine… ceea ce e minunat.

Am descoperit în urmă cu trei ani că a trăi în prezent este cel mai mare echilibru pe care-l pot dobândi. A fost o revelaţie, o conştientizare despre cât de spectaculoasă este clipa. Această concluzie mi-a adus mai mult timp liber, un timp preţios în care fac ceea ce îmi place şi mă bucur de oamenii pe care-i am alături.

Ce sfaturi ați da femeilor care vor sa înceapă un business?

Sfatul meu este să aibă foarte multă răbdare şi să nu cedeze niciodată, să acţioneze corect şi cu blândeţea unei femei, să zâmbească mereu, iar atitudinea şi curajul să fie prezente în acţiunile lor.

***

Ramona Mîndru este o persoană care a știut de la început drumul pe care îl va urma în viață. A pus bazele salonului Catwalk by Ramona Mîndru, după doar doi ani de muncă în alte saloane și a devenit un nume de referință în industria frumuseții clujene.  Salonul său se află în topul celor 3 cele mai bune saloane din Cluj-Napoca.

Profesionalismul și dorința continuă de perfecționare au construit un brand în jurul Ramonei. Echipa condusă de aceasta s-a numărat mereu printre concurenții competițiilor internaționale de la Londra, Berlin, Paris sau Lisabona.

Din dorința de a fi altfel și de a-și educa echipa într-un spirit responsabil, Ramona a inițiat proiecul “13 cu Atitudine”,  în urma căruia sunt strânse fonduri pentru cazuri sociale din comunitatea clujeană. În fiecare zi de 13 a lunii, Ramona şi echipa sa sunt voluntari pentru cauze speciale, clienţii care le trec pragul fiind rugați să doneze cât vor pentru persoanele aflate în nevoie. Conceptul a fost inițiat din nevoia de implicare  în societate a oamenilor care au mereu contact cu frumosul și care pot schimba puțin lumea în care trăiesc. De asemenea, evenimentele sub sigla “13 cu Atitudine” au fost organizate şi în afara salonului, aducând un plus de valoare cauzelor menite să susțină comunitatea. În 2014, proiectul 13 cu atitudine i-a adus Ramonei premiul special al juriului, acordat de revista Forbes, la Gala „Oameni pentru oameni”, organizată de către Asociația pentru Relații Comunitare.