#13cuAtitudine, alături de Ramona Mîndru

Salonul Catwalk by Ramona Mîndru a iniţiat în urmă cu 4 ani o campanie de responsabilizare socială, sub sloganul 13 cu Atitudine. Ce înseamnă mai exact?  Ziua de 13 a fiecărei luni a căpătat o altă semnificație pentru copiii bolnavi, cu nevoi diverse și dificultăți financiare. Frumusețea în toate formele sale a devenit astfel metafora unor surprize care să schimbe vieți și să aducă un strop de fericire în ochii celor mai puțin norocoși.

13_2

În această zi specială, serviciile din cadrul salonului nu au valoare fixă, fiecare poate contribui cu cât doreşte pentru micuții care ar putea avea un viitor mai bun. Casa este închisă, angajații lucrează voluntar, iar clienții depun banii într-o urnă aflată la vedere. La sfârșitul zilei, suma adunată este donată unei asociații.

13_7

Începuturi

Ramona Mîndru ne spune mai multe despre începuturile proiectului: „Din dorința de a face ceva pentru comunitatea din care fac parte, de a mă educa, atât pe mine, cât și echipa salonului  Catwalk  by Ramona Mîndru într-un spirit responsabil, am inițiat proiectul 13 cu Atitudine. Conceptul a luat naștere din dorința de a crea un cadru social, în care să se poată implica toți  cei   care  își doresc   să   schimbe   societatea   în   care   trăiesc într-un  loc  mai   bun. De asemenea, evenimentele sub sigla 13 cu Atitudine au fost organizate şi în afara salonului, aducând un plus de valoare cauzelor menite să susțină comunitatea.”

13_5

Cea mai mare satisfacție a Ramonei a venit la scurt timp de la inițierea proiectului: „Succesul acestei inițiative de admirat a fost confirmat și de revista Forbes. În anul 2014, proiectul 13 cu Atitudine a fost recunoscut public de foarte multe vedete și personalități publice, televiziuni, emisiuni, reviste”. Toate aprecierile pozitive au fost încununate cu premiul special al juriului la Gala „Oameni pentru oameni”, premiul CRS Awards.

13_4

Prezent

Proiectul 13 cu Atitudine are deja 4 ani și continuă să crească frumos. Ramona este fericită să poată împărtăși mai multe: „Rezultatele au fost extraordinare, iar reacția oamenilor a fost peste așteptări. Sumele strânse în zilele de 13 au fost consistente de cele mai multe ori. Dacă în primul an și la primele ediții se colectau 4.000 – 4.500 lei, după 4 ani, în funcție și de cauza lunii, se numără seara 7.000 – 8.000 lei, chiar și 17.000 lei. Efectul acesta îl avem datorită prietenilor  proiectului, oameni, voluntari care își aduc din munca, timpul și efortul lor diferite articole, materiale, servicii sau produse care ridică valoarea zilei și încurajează cât mai mult strângerea de fonduri pentru cauza 13.”

De la dorință la acțiune a fost doar în pas, iar în prezent cei care se bucură de rezultate sunt dovada vie a succesului de care se bucură 13 cu Atitudine.

Ramona Mîndru ne spune despre acțiunile realizate cu scopul de a-i ajuta pe cei care aveau nevoie: „Până acum am strâns și am donat peste 60.000 de euro, pentru diferite asociații care se ocupă de cazuri pentru copii aflați în dificultate sau cazuri sociale cu dificultăți materiale severe. Am susținut asociații precum Asociația Little People – copii cu cancer: peste 75.000 lei, Asociația Autism Transilvania – copii cu autism: peste 70 000 lei, Asociația Cert Transilvania – dotare cu aparatură medicală în spital pentru copiii născuți prematur: 28.000 lei, Asociația Down Cer – copii cu sindrom Down: 13.000 lei, Asociația Alfa Group – copiii abandonați: 10.000 lei, Asociația Delia Grădinariu – copiii cu insuficiență renală și dializă: 10.000 lei, Institutul Oncologic Cluj: 10.000 lei, Asociația Filantropică Sf. Onufrie – copiii abandonați: 29.000 lei, Asociația Mișcare de tabăra Yuppi – copiii cu cancer și diabet: 14.000 lei, Asociația Lida – copiii din zone defavorizate: 18.000 lei, Asociația Open Your Heart – scaune cu rotile: 6.000 lei, Crucea Roșie: 5.000 lei. De asemenea, am susținut proiectul Telemedicină în Epilepsie care își propune crearea de cabinete specializate pentru bolnavii de epilepsie, cu scopul de a fi diagnosticați corect și de a primi tratamentul de care au nevoie, un proiect în care s-au colectat 14.500 lei. Încercăm să avem acea Atitudine esențială pentru oamenii din apropierea noastră, o Atitudine care să sensibilizeze suflete, oameni cu potențial financiar.”

13_3

Citate Ramona Mîndru:

„Eu cred că ne-ar ajuta foarte mult dacă am trăi în prezent. Eu încerc și reușesc de multe ori să fac acest lucru; am descoperit de puțin timp cât e de minunat prezentul prin IUBIRE, iar aici mă refer la iubirea a tot ce ne înconjoară… viața, natura și în special OAMENII, oamenii care sunt în momentul ACUM în fața ta, lângă tine! Am fost foarte curioasă să trăiesc pe pielea mea, să descopăr ce se întâmplă în momentele când dăruiești? Am testat, iar pe urmă am început să-l fac la categoria profesioniștilor #13cuAtitudine!”

„13 a fiecărei luni este o zi de dăruire profesională, în urma căreia realizăm că am dobândit multe informații și cunoștințe noi, împreună  am contribuit la o cauză socială. Pot să vă spun și să garantez că această zi are rezultatul dorit – de a simți IUBIREA, FERICIREA, MULȚUMIREA, DĂRUIREA. Eu m-am regăsit în a calma durerile, a extrage o parte din energiile negative acolo unde există durere, suferință. Astfel, s-a născut proiectul 13 cu atitudine.”

„Și știți de ce 13? Din foarte multe motive, considerente sau coincidențe, dar în special m-am folosit de TEAMA de a nu face ceva – îmi doream o campanie de fidelizare a clientelor, în care să implic întreaga echipă. De teama pe care unele persoane o au pentru această cifră, datorită coincidențelor pe care le-am regăsit în jurul meu – 2013 a fost anul unor schimbări, transformări emoționale și financiare în viața mea atât personală cât și profesională – am fost forțată să renunț la un spațiu în care am investit timp, energie, emoții, bani. Am realizat că trebuie să fac ceva în ziua în care pe telefon scria 13 februarie, că salonul este la numărul 13, că eram 13 membri în echipă. Eu am abuzat de acestea și EU am luat  ATITUDINE! Nu știam cum o să crească și cât o să crească, doar aveam încredere în dorință, visul meu și simțeam o stare de bucurie de nedescris, multă liniște. Mi-am dat seama că trebuie să înapoiez UNIVERSULUI o fărâmă din bucuriile și fericile pe care acesta mi le dă și-I mulțumesc.”

13_1

„Așadar nu sunt nici superstiții, sunt fapte, sunt trăiri și experiențe vii! Prin dăruire dobândești fericire, prin dăruire descoperi bine, prin iubire descopreri liniște și pace. Sunt elemente esențiale ale unei stări de bine demonstrate și dovedite! 13 este o stare și un sistem care mă ajută pe mine și comunitatea care crede în acest proiect să fim mai buni, mai toleranți, să construim o lume cu mai puține probleme!”

„Chiar vă provoc să trăiți măcar o dată experiența 13 cu Atitudine!

Doamnele şi domnişoarele care apreciază frumuseţea în toate formele sale sunt aşteptate în data de 13 a fiecărei luni, în Salonul Catwalk, pentru a zâmbi şi atunci când se privesc în oglindă, dar şi când se gândesc că frumuseţea lor aduce zâmbete pe chipul unor copii.