Fericirea nu se [mai] scrie pe o foaie de hârtie

Se scrie cu arabescuri sculptate din dragoste. Nu au forme kitschoase de inimioare expirate, nici de banali trandafiri roșii. Însă freamătă și se metamorfozează cu fiecare privire, cu șoaptele rostite în miezul unei nopți geroase.

Povestea fericirii de azi se împarte la doi. Ca orice fericire sublimă, totul a început cu o privire. Cu stângăcie și multă sinceritate. Cu tahicardie și lipsa acută a poftei de mâncare. Emoție la cote de cod roșu de avertizare. Cutremure interioare de 7 grade pe scara Richter. Cuceriri de teritorii în inimile sfărâmate de poveștile anterioare de dragoste. Totul culminează cu o ștanță sau, mai modern, updatarea statusului pe Facebook: in a relationship. Like-urile curg cu miile. La fel și mesajele de felicitare. Cei aflați în aceeași tabără, a relațiilor mai mult decât asumate, se bucură că grupul lor se mărește, în timp ce fetele singure se zgârie pe față cu unghiile roase de ciudă. În online, dragostea pare mai frumoasă. Inima bate mai repede, în biți pe secundă.

laura says

Sintagma sharing is caring a căpătat proporții colosale: statusurile deloc versatile – feeling happy J – feeling in love <3 – sunt menite să le scoată ochii bietelor fete care-și caută și ele prințul online, evident. Că-i poate analiza trecutul, verifica ce alte dudui îl mai răsfață cu Like-uri. Pe fronul online-ului, nimic nu te mai surprinde. Nici măcar piesele de pe youtube share-uite seara fără număr: de la I’m your baby tonight până la Endless love sau, de ce nu, Hit me baby one more time – toate se lipesc cu superglue pe peretele tău virtual.

Revenind la ea, asumata, mândră din cale afară că el se lăfăie în social media cu relația lor, așteaptând cu nerăbdare Valentine s Day! Să-i aducă, domnule, ciocolată în formă de inimioare, un urs de pluș cu o inimă tocită în brațe, trandafiri roșii cu nemiluita și poate… mult așteptata cerere. Că de, e ziua îndrăgostiților, de ce nu? Are tot dreptul din lume să se aștepte la asta, de dorit nu mai încape vorba, are rochia în coșul de cumpărături online, doar să bage cardul (a se întelege cardul lui).

Scopul și durata întregilor acțiuni se măsoară în poze, albume și statusuri de folosit pe Facebook.

Asta da iubire! Acum, fericirea nu se mai scrie pe o foaie de hârtie, ci pe peretele virtual.

Sursă foto: get-covers.com