Datină străveche în prag de sărbători: Moş Gerilă nemărturisitul

Da, vine acea perioadă din an în care încercăm să fim mai buni. Mai buni decât ceilalţi prieteni de pe Facebook şi să punem o glumiţă mai faină şi mai originală cu Hruşcă. Şi că tot veni vorba aşa repede despre Hruşcă, dacă unii se îngrozesc de deja tradiţionalele concerte ale maestrului ori de pozele ce ne vor anunţa o dată la două minute că în Floreşti ninge ca-n poveşti, leru-i ler şi din nou ler, pe mine mă macină o altă sfântă tradiţie, de la care nu mă pot sustrage: Secret Santa party!

Vorba bunicii mele din partea mamei, Winter is coming, numai că mai nou, când vine, vine la job, în grupul 1 de cunoscuţi, la clubul de carte, în grupul 2 de cunoscuţi, etc. Mai rămâne să se facă Secret Santa pe scara blocului, la magazinul din colţ, în grupul celor care luăm autobuzul din staţie la opt fără cinci şi în lift.

handmade-set-caciula-fular-Ren4A fost o vreme când la aceste ocazii primeam sticle de vin. Plecam decepţionat de lipsa de inspiraţie şi motivaţie a celor care nimeriseră să-mi fie moşi gerili. Oh, cât regret acele vremuri. Acum doi ani am primit la cheful de Crăciun organizat de firmă un superb set de globuri gri cu sclipici. Ar fi fost frumoase şi fără, însă sclipiciul le făcea uluitoare. Am ornat cu ele dulăpiorul de la intrarea în casă, aproape un an, după care am decis că ar pune mai degrabă în valoare coşul de gunoi. Proastă mişcare; o lună dacă mai aşteptam ar fi făcut un set superb cu beteala şi steluţele gri cu sclipici primite în anul următor. Aşa, la coşul de gunoi, s-au potrivit mult mai puţin cu celelalte cadouri primite la petrecerile de secret santa din acel an: set tirbuşon + unghieră, ramă foto verde, cană albă cu dungi negre, etc.

Perioada sărbătorilor de iarnă presupune multe activităţi specifice, unele mai puţin plăcute decât altele. Într-un top personal lucrurile stau cam aşa: 1. Bătutul covoarelor îmbrăcat în colanţi roz la -20 de grade; 2. Cântatul de colinde pe două voci cu Gabriela Vrânceanu Firea în timp ce mama lui Fuego împodobeşte bradul; 3. Organizearea pe culori a programelor tv din noaptea de Revelion; 4. Participarea la Secret Santa party!

În sfârşit, abia aştept perioada sărbătorilor de iarnă, una de introspecţie sufletească şi ghiftuire trupească, una în care devin mai bun; în simularea bucuriei la vederea unui set căciulă + fular cu reni. Musai cu reni. Sau cu fulgi. Am eu, aşa, o presimţire.

Semnat: MisoGin

Sursa foto: handmadebebe.ro